Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Topul celor mai bogati presedinti ai SUA

Topul celor mai bogati presedinti ai SUA

Autor:

Cei care au condus America, de-a lungul istoriei, au fost (si sunt), cum altfel, bogatasi autentici.

 

dolar avers wiki Topul celor mai bogati presedinti ai SUADe la Donald Trump, la Thomas Jefferson,  o succesiune de sefi de stat, influenti si milionari.

trump4 Topul celor mai bogati presedinti ai SUAPrimul  pe lista, Donald Trump, este considerat cel mai avut presedinte al Statelor Unite, cu o avere de 4,5 miliarde de dolari, spune revista Forbes, insa magnatul a sustinut ca suma corecta ar fi 10 miliarde de dolari! Patron, investitor, antreprenor, vedeta TV, afacerist imobiliar etc, Trump si-a cladit imperiul financiar pornind de la mostenirea de 200 milioane de dolari(!) primita de la tatal sau, in 1971.

John F. Kennedy: 1 miliard de dolari

kenedy1 Topul celor mai bogati presedinti ai SUAAl 35-lea presedinte american(asasinat, in 1963, in orasul Dallas), a provenit dintr-o instarita familie, cu origini irlandeze, condusa de tatal sau, Joseph Patrick, care a reusit sa stranga milioane de dolari proveniti din sectorul bancar, constructii navale, industria filmului si contrabanda cu alcool. Viata de lux si scandalurile sexuale ale lui Kennedy(poreclit “Adam” al Americii) au ajuns notorii, el insusi recunoscand ca a avut peste 1000 de amante.

George Whashington: peste 500 milioane de dolari

whashington Topul celor mai bogati presedinti ai SUAParintele natiunii americane si-a inceput mandatul in 1789 si a fost unul dintre marii latifundiari ai timpului. Whashington detinea nenumarate ferme, raspandite pe 8000 de acri de teren(3200 ha), unde munceau peste 300 de sclavi. La acea data, salariul sau masura 2% din bugetul american, au calculat finantistii de la Wall Street.

Thomas Jefferson: 212 milioane  dolari

Cel de-al treilea presedinte al SUA si-a ridicat averea intr-un mod similar –mosteniri si proprietati imobiliare(detinea peste 3000 de acri de pamant, intretinute tot de sclavi). Si astazi poate fi admirat, in statul Virgina, conacul “Monticello” unde statea, construit pe o plantatie de 5000 de acri.

Din lista presedintilor milionari mai fac parte Theodore Roosevelt(125 milioane dolari), Lyndon Johnson(98 milioane dolari), temutul Herbert Hoover(75 milioane dolari), Franklin D. Roosevelt(60 milioane dolari), Bill Clinton(55 milioane dolari), George Bush senior(23 milioane dolari). Averea lui Barack Obama este estimata intre 2 si 7 milioane de dolari, iar salariul sau este de 33.330 dolari pe luna.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!