AcasăNewsTop 10 cele mai periculoase cladiri din lume

Top 10 cele mai periculoase cladiri din lume

S-au creat foarte multe top-uri cu cele mai frumoase orase, cladiri, peisaje, din lume. Dar cum arata un top cu 10 cele mai periculoase cladiri din lume, le-ai vizita?

Manastirea budista chinezeasca suspendata, Xuan Kong Si (in engleza – Hanging Temple). Templul este construit intr-o stanca abrupta in Jinlong Canyon, langa muntele Heng in provincia Shanxi. Cladirile sunt unite prin coridoare si poduri de trecere din lemn. Templul a fost construit in anul 491, rezistand mai bine de 1400 de ani.

Casa sustinuta pe trei picioroange. A fost construita de profesorul de arhitectura Terunobu Fujimori, care si-a dorit dintotdeauna o casa in copac. In 2004 casa visurilor sale a fost gata. Ridicata in provincia Takasugi-an, China, in gradina tatalui sau, pe o plantatie de ceai, casuta pare sa sfideze legile gravitatiei: 3 pari, aparent fragili, sustin casuta la care a visat din copilarie.

Castelul Liechtenstein. Castelul Lichtenstein este situat pe o stanca in muntii Alpi, in Germania, la o altitudine de 817 de metri. Pe locul lui a existat un vechi castel, dar care s-a prabusit in urma deteriorarii din timpul  razboiului din 1311. A fost reconstruit de William Duce de Urach, intre anii 1840-1842.

Un zgarie-nori de lemn, Rusia. A fost construit de ungangster sub forma unei case cu doua nivele, dar dupa o vizita in Japonia si apoi in Norvegia, Nicolai Sutyagin si-a dat seama ca nu a folosit in mod eficient spatiul destinat construirii acoperisului, astfel incat a continuat sa construiasca, aducandu-lla dimensiunea unui minicastel.

Poarta Europei este o constructie ce se prezinta sub forma a doua turnuri foarte inclinate din granit, sticla si metal. Constructia are o inaltime de 27 de etaje si este o dovada si exemplu elementar al modernismului. Acest hotel este situat in Madrid, Spania, Puerta de-Europa, și este o structura compusa din doua turnuri inclinate identice.

Meteorele grecesti. Meteorele sunt  manastiri medievale si reprezinta unul dintre cele mai mari complexe si mai importante ale manastiri ortodoxe din Grecia. Situat pe partea de sus a formatiunilor de roci naturale, 24 manastiri au fost construite in secolul 15, in ciuda dificultatilor incredibile.

Apartamentele Wozoco – Amsterdam, Olanda. Apartamentele sunt agatate de fatada nordica a unei cladiri de sticla fara a necesita sprijin vertical.

Turnul din Pisa este clopotnita catedralei din orasul italian Pisa. Lucrari de constructii ale turnului au inceput in 1173. Cu toate acestea, dupa doar cinci sau sase ani, turnul a inceput sa se incline spre sud-est.

Turnul Capital Gate Un zgarie-nori din Abu Dhabi a fost inregistrat in Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai inclinat turn din lume, detronand astfel turnul din Pisa. Potrivit presei din Emiratele Arabe Unite, Turnul Capital Gate, care va face parte dintr-un complex expozitional, are o inaltime de 160 m.

Astra Tower, Germania. Construit la mijlocul secolului al 13-lea-, turnul bisericii din Hamburg, Germania are o turla 27.43 metri inaltime, realizata din lemn de stejar. De atunci, din cauza umiditatii, turla a inceput sa se aplece.

 

 

author avatar
Alina Costache
3.372 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger