AcasăNewsToni Grebla, despagubiri pentru victimele completurilor ilegale

Toni Grebla, despagubiri pentru victimele completurilor ilegale

Trecut prin ”furcile Caudine” ale ”campului tactic” inventat de DNA si SRI, Toni Grebla, actual secretar general al Guvernului, sustine ca trebuie sa existe masuri compensatorii pentru cei care din 2014 pana acum au fost judecati de completurile ilegale de la instanta suprema.

Astfel, fostul judecator CCR, arestat la comanda, a fost intrebat de ce abia acum s-a pus problema legalitatii constituirii completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca ele functionau in acest fel din 2014.  Toni Grebla, achitat in prima instanta pentru fapte de coruptie, crede ca ar trebui sa beneficieze de minime despagubiri inculpatii care au fost sau sunt judecati de completurile de 5 judecatori a caror compunere nu a fost trasa la sorti. „Cand nu avem rigoare in aplicarea legii, cand aplicarea legii o facem in functie de persoanele cercetate sau trimise in judecata, cand exista o incordare intre institutii care apartin diverselor segmente ale justitiei, pot aparea si astfel de cazuri. Eu sper ca de anul viitor lucrurile sa intre in normal”, a declarat Toni Grebla. Acesta a fost achitat de ICCJ, fiind trimis in judecata de DNA in septembrie 2015 pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta. Grebla a fost acuzat ca ar fi primit mita o rochie pentru sotia sa si cateva capre si ca ar fi incalcat embargoul cu Rusia. Doar ca, embargoul era impus de Rusia, astfel ca procurorii DNA  au aflat doar dupa ce s-au facut de ras in instanta despre  acest aspect.

author avatar
Ramona Feraru
442 afisari

2 COMENTARII

  1. Absolut corect ,insa…despagubirile sa le plateasca onoratii si procurorasii nepereche !

  2. @ Au fost formate astfel de completuri de judecată în baza legii și a cutumelor formării completurilor de judecată , de la instanțele judecătorești ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger