AcasăNewsToni Dobos, doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare

Toni Dobos, doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare

Fostul fotbalist roman Toni Dobos a fost condamnat, vineri, la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Practic, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis sa mentina solutia data de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce acestia au ajuns la un acord de recunoastere a faptei cu fostul fotbalist.

Concret, Toni Dobos, fost manager general la clubul de fotbal Universitatea Cluj, a recunoscut ca se face vinovat de complicitate la dare de mita in celebrul dosar „Valiza”, cel in care Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, a fost acuzat de comiterea mai multor infractiuni printre care si dare de mita.

Toni Dobos a recunoscut ca l-a ajutat pe inculpatul Gigi Becali prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucatorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, in scopul indeplinirii indatoririlor de serviciu.

Gigi Becali le-a oferit suma respectiva fotbalistilor de la Universitatea Cluj pentru ca acestia sa invinga pe CFR Cluj in ultima etapa a sezonului 2007-2008. Steaua si CFR Cluj se aflau in lupta directa pentru castigarea campionatului, iar stelistii aveau nevoie ca fotbalistii de la CFR sa piarda in derbiul Clujului. CFR-istii s-au impus, cu 1-0, si au castigat titlul.

Toni Dobos a ajuns la un acord cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in urma cu aproape o luna. Fostul fotbalist a precizat ca, daca nu-si recunostea vina, ar fi riscat sa ajunga el dupa gratii.

De remarcat ca decizia de vineri a magistratilor de la Tribunalul Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Toni Dobos (49 de ani) a jucat pentru Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj sau AEK Atena, a marcat un gol in 35 de selectii la echipa nationala a Romaniei si a fost multiplu campion national.

author avatar
Cristi Ionita
954 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger