AcasăNewsTone de ajutoare din sectorul 1 au ajuns in Basarabia

Tone de ajutoare din sectorul 1 au ajuns in Basarabia

 

Bunurile trimise de comunitatea sectorului 1 catre persoanele aflate in nevoie din Raionul basarabean Orhei au ajuns la destinatie, iar autoritatile locale au adresat deja multumiri primarului Dan Tudorache.

Convoiul umanitar cu cele 12 tone de ajutoare trimise de comunitatea Sectorului 1 in Basarabia a ajuns la oamenii saraci din Raionul Orhei, anunta institutia condusa de Tudorache intr-un comunicat remis redactiei.

Ajutoarele au fost distribuite in comunitatile romanesti aflate in nevoie, la aziluri de batrani, centre de plasament si batranilor din sate care nu au posibilitatea de a se intretine singuri. Presedintele Raionului Orhei, Tudor Golub, a transmis, printr-o scrisoare oficiala, multumiri comunitatii Sectorului 1 si Primarului Dan Tudorache pentru solidaritatea aratata fata de romanii de peste Prut care au nevoie de ajutor. ”Imi exprim inaltul meu respect si recunostinta pentru initiativa, generozitatea si receptivitatea de care ati dat dovada in colectarea, organizarea si transportarea impunatorului lot de ajutoare pentru comunitatile Raionului Orhei”, se precizeaza in scrisoarea de multumite a Presedintelui Tudor Golub.

La realizarea actiunii de ajutorare a romanilor din Orhei au colaborat Administratia Domeniului Public, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Centrul Cultural al Sectorului 1. „Unul dintre obiectivele Primariei Sectorului 1, care reprezinta cea mai bogata comunitate locala din Romania, este sa facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunitatile romanesti din afara granitelor tarii. Si nu ne rezumam doar la sprijinul institutional, la parteneriatele pe care le incheiem cu aceste comunitati locale romanesti, ci si la actiuni care se adreseaza direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt in mod nemijlocit. Actiunea noastra de ajutorare a oamenilor cu greutati din Raionul Orhei se inscrie exact in aceasta sfera. Este un minimum pe care il putem face pentru ca fratii nostri sa simta ca le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci si cu fapte pe masura”, afirma primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

author avatar
Andrei Coman
795 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger