AcasăNewsTolontan si Ioanitoaia se declara fani Boanchis

Tolontan si Ioanitoaia se declara fani Boanchis

Aflam de pe blogul jurnalistului Horia Ghibutiu ca, printre gazetarii preferati de tandemul Ovidiu Ioanitoaia – Catalin Tolontan, cel care conduce singurul ziar de sport ramas pe taraba (Gazeta Sporturilor), se numara si editorialistul National, Razvan Ioan Boanchis, ceea ce ne onoreaza.

Intr-un interviu simultan postat pe horiaghibutiu.ro, cei doi recunosc calitatile scriitoricesti ale colegului nostru, apropo aflat de 20 de ani in slujba unei singure publicatii. Daca din partea lui Ovidiu Ioanitoaia ne asteptam, avand in vedere amicitia sincera existenta intre cei doi, dar si faptul ca reputatul gazetar n-a ascuns niciodata simpatia pentru ziarul National, Catalin Tolontan ne intoarce obrazul pentru a doua oara. Sau pentru a treia?! Dincolo de altele, Tolo da dovada ca nu ne poarta pica, in ciuda faptului ca, de-a lungul anilor, atat in ziar, cat mai ales in editorialele semnate de RIB, redactorul sef al Gazetei a fost realmente martelat.

Dupa ce la moartea regretatei Simona Catrina nota ca „un simplu ziar din Europa de est, in toate avatarurile lui, fie ca s-a numit 7 plus sau National, a facut mai mult jurnalism pentru public decat un colos contemporan, sa zicem Facebook, Tolontan mentioneaza acum, in interviul acordat horiaghibutiu.ro, ca Razvan Ioan Boanchis se numara printre jurnalistii pe care ii urmareste constant, alaturi de Dragos Patraru, Mircea Badea, cei de la „Catavencii” si „Kamikaze”: „Voi incheia cu un nume pe care-l vad rar recomandat. Razvan Boanchis scrie in <<National>> lucruri cu care, in trei sferturi din cazuri, nu sunt de acord. De fapt, ma critica frecvent si foarte bine face. Dar Boanchis e in stare, cum spunea un ziarist pe vremuri despre Hagi, sa dribleze un adversar si in cabina telefonica. Imi e superior in materie de concizie si scriitura moderna. In 15 randuri, el surprinde o lume. Notre respect, Tolontan! Chapeau, maestre Ioanitoaia!

author avatar
Mihai Koblenko
957 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger