AcasăNewsTocmai cand Armata Libera facea progrese! Apel de incetare a focului in...

Tocmai cand Armata Libera facea progrese! Apel de incetare a focului in Siria, de Bairam

Sacrificarea” copiilor sirieni pe „altarul” strategiilor mondiale nu pare sa ia sfarsit curand

Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Liga Araba si Organizatia pentru Cooperare Islamica (OCI) au  a facut apel la incetarea temporara a focului in Siria.

Tocmai cand Armata Siriana Libera facea progrese

Sacrificarea” copiilor sirieni pe „altarul” strategiilor mondiale nu pare sa ia sfarsit curand

OIAC a fost insarcinata de ONU cu distrugerea arsenalului chimic sirian, cu data de incheiere la mijlocul anului viitor, dar are nevoie de liniste in „teren”, pentru a-si duce la capat misiunea. Si, voalat, il lauda pe Bashar al-Assad, ca, saracul, „este atat de cooperant”, numai ca multe dintre bazele unde tine cele 1.000 de tone de agenti chimici letali se afla in zonele de conflict. Liga Araba si OCI au facut apel la incetarea focului pe perioada sarbatorii islamice Eid al-Adha, Bairam sau „Sarbatoarea Sacrificiului”, care pica saptamana viitoare. Apelul vine tocmai cand Armata Siriana Libera facea progrese in lupta cu trupele lui Bashar. La granita cu Iordania, „curatasera” zona, castigau teren in apararea orasului Alep, iar in nord ASL a pornit ofensiva numita „Cutremur”, pe liniile punctelor de control ale armatei lui Bashar.

„Dezastru dezastruos” din cauza Rusiei

Pentru situatia poporului sirian, care in urma cu peste doi ani si jumatate a pornit o revolta impotriva dictatorului Bashar al-Assad, au fost inventate termene de descriere nemaiintalnite: „dezastru absolut”, chiar si „dezastru dezastruos”. Conform statisticilor, la ora actuala sunt 464.000 de refugiati sirieni in Turcia, 720.000 in Liban, 172.000 in Irak, 520.000 in Iordania, in timp ce peste cinci milioane de oameni sunt dislocati intern. Numai in luna septembrie, au fost raportati 1.584 de morti, dintre care 264 de copii, in urma raidurilor aeriene si a bombardamentelor de artilerie ale armatei lui Bashar al-Assad. Rusia este cea care se opune la toate propunerile liderilor occidentali de a-l da jos pe Bashar, conditie imperioasa pentru a se ajunge la un dialog pentru incetarea  focului.

author avatar
Adina Mutar
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger