Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Toata tara afectata de canicula. Urmeaza doua zile de COD ROSU/PORTOCALIU

Toata tara afectata de canicula. Urmeaza doua zile de COD ROSU/PORTOCALIU

Autor:

Caldura abatuta asupra Romaniei de cateva zile deja nu se domoleste in intervalul urmator. Dimpotriva. Specialistii au decis ca se impune emiterea unei noi avertizari COD ROSU de canicula, a doua din aceasta vara! Dar si ca restul regiunilor tarii vor intra sub incidenta unui COD PORTOCALIU, valabil vineri si sambata.

 

Canicula Diana 0002 resize Toata tara afectata de canicula. Urmeaza doua zile de COD ROSU/PORTOCALIUPerioada vizata de mesajul facut public de catre meteorologi in urma cu scurt timp este 4-5 august si vizeaza “temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat”.

Specialistii ANM transmit faptul ca in cele doua zile mentionate valul de caldura “va continua sa se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati si se va situa frecvent, in zonele joase de relief, intre 82 si 84 de unitati”.

cod Toata tara afectata de canicula. Urmeaza doua zile de COD ROSU/PORTOCALIU

sursa foto: ANM

Totodata, in zonele marcate cu rosu pe harta atasata – si anume Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Dolj – termometrele pot arata si calori de 42 de grade. Concret, meteorologii spun ca “se vor inregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei si care se vor situa intre 39 si 42 de grade”.

Trebuie spus, insa, ca pe langa acest COD ROSU a fost emis si unul PORTOCALIU, care cuprinde, practic, restul zonelor tarii care nu sunt sub incidenta primului tip de avertizare. Si anume Muntenia, Dobrogea, Moldova, local Maramuresul, Transilvania si Oltenia. Unde maximele prognozate pot ajunge la 36-39 de grade, conform reprezentantilor Administratiei Nationale de Meteorologie.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!