Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Toader vrea procese video pentru detinuti

Toader vrea procese video pentru detinuti

Autor:

Ministrul Justitiei vine cu o propunere inedita. Constatand ca detinutii fac mii de plangeri, de cele mai multe ori inutile, pentru a mai iesi putin din decorul gratiilor,  Toader vrea sa schimbe macazul.

 

videconferinta inchisoare Toader vrea procese video pentru detinutiAcesta propune instalarea de cabine de videoconferinta in instantele de judecata, ”sa nu mai fie transportat detinutul”. Totodata, ministrul a adaugat ca vor fi achizitionate cabine de videoconferinta cu care sa fie dotate instantele de judecata dar si penitenciarele, astfel incat daca un detinut are „o afacere judiciara” sa fie audiat din inchisoare si sa nu mai fie transportat la instanta respectiva, eliminandu-se astfel costurile si riscurile. Toader a spus la bilantul ANP ca deja a lansat pe SEAP o licitatie pentru achizitionarea unor cabine de videoconferinta cu care sa fie dotate toate instantele, astfel incat daca un detinut de la un penitenciar are un proces la o judecatorie mai mult sau mai putin indepartata de locul de detentie, acesta sa poata fi audiat prin videoconferinta, fara sa mai fie transportat catre instanta de la penitenciar si evitand astfel riscuri, dar si cheltuielile de transport. Toader a spus ca anul trecut au fost efectuate 15.600 de transporturi cu detinuti de la locul de detentie la instanta unde aveau procese.


1 Comentariu la Toader vrea procese video pentru detinuti

  1. JUSTITIABILUL

    SUNTEM IN LUMEA ATREIA …………….
    T.T are numai fumuri si fluturi in cap. NU-L INTERESESZA CELERITATEA SI OBIECTIVITATEA INFAPTUIRII ACTULUI DE JUSTITIE IN ROMANIA , SI MAI ALES RECUPERAREA PREJUDICIILOR.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!