Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Toader tace, dar face!

Toader tace, dar face!

Autor:

Dupa amorsarea ”bombei” Kovesi, ministrul Tudorel Toader a disparut strategic din peisaj. S-a pitit dar nu a stat cuminte din moment ce a conceput un proiect menit sa aduca la mana lui numirea viitorului procuror european roman. Functie de care numele Codrutei Kovesi este ”lipit” inca de pe vremea lui Basescu.

 

tudorel toader 720x481 Toader tace, dar face!

Toader unelteste de pe acum ”demiterea” lui Kovesi si de la Parchetul European –o institutie neintrata inca in paine!

Toader s-a miscat greu, dar acum nu se mai da oprit. Dupa declansarea procedurii de demitere a sefei DNA, incearca sa obtina controlul total, in calitate de ministru al Justitiei, in cazul numirii procurorului european pe care Romania il va trimite la EPPO (Parchetul European – institutie recent infiintata la nivelul UE special pentru anchetarea, urmarirea si tragerea la raspundere a celor care aduc atingere intereselor financiare ale UE). Conform proiectului legislativ publicat, ieri, pe site-ul MJ in vederea dezbaterii publice, ministrul Justitiei ar urma sa fie acela care va decide cine va fi viitorul PED (procuror european delegat) trimis de Romania la EPPO. Pe scurt, Toader propune ca ministrul Justiei, adica el, sa fie cel care ii va selecta pe candidatii pentru functiile de procuror european (trei la numar) si nicio alta institutie romaneasca (Presedintie, Guvern, Parlament) sa nu aiba vreun rol in aceste desemnari. Mai mult, ministrul Justitiei urmeaza nu numai sa prezideze comisia care ii va valida pe candidati, ci si sa-i desemneze pe cei doi membri care vor reprezenta MJ. Iar acum aceasta comisie va mai avea, in afara ministrului si a celor doi reprezentanti ai MJ, doar doi membri – desemnati de Parchetul General si CSM, rezulta in mod evident ca ministrul Justitiei va avea majoritatea absoluta, deci la el se vor afla painea si cutitul numirii viitorului nostru comisar european. Caz in care la fel de evident este si ca nu Codruta Kovesi este cea care va ajunge la EPPO!


2 comentarii to Toader tace, dar face!

  1. Grig

    Este cat se poate de corect si normal ca Ministrul JUSTITIEI sa-i evalueze si sa-i desemneze, nu Presedintele (profesor de fizica). A fost o greseala si mentinerea Presedintelui in procedura de numire a procurorilor sefi de parchete, greseala care nu trebuie repetata.

  2. ??????

    Probabil un candidat pentru o astfel de funcție ar trebui propus de CSM , care își cunoaște mai bine specialiștii ? Remarcați și că justiția Uniunii Europene nu este “controlară politic” ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!