AcasăNewsToader spune ca nu a fost consultat referitor la sesizarea depusa de...

Toader spune ca nu a fost consultat referitor la sesizarea depusa de Camera la CCR

Oficialul aflat in fruntea Ministerului Justitiei a declarat ca nu cunoaste continutul sesizarii inaintate deunazi de Camera Deputatilor la Curtea Constitutionala.

Intrebat, marti dimineata, cand a venit la Consiliul Superior al Magistraturii, daca a fost consultat de Parlament cu privire la sesizarea depusa la CCR, pe tema protocoalelor, Tudorel Toader a raspuns ca”nu”. „Astazi am aflat si eu, pana la urma Guvernul inteleg ca nu este parte, si atunci dansii l-au redactat, l-au motivat, l-au depus”, a mai punctat ministrul Justitiei.

Luni, CCR a anuntat ca a fost sesizata de catre presedintele Camerei Deputatilor – care a fost condusa pentru o zi de Florin Iordache, caruia Liviu Dragnea i-a delegat atributiile – cu o „cerere de solutionare a unui conflict juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de-o parte, si Parlamentul Romaniei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte”. CCR a precizat, totodata, si ca ambele parti pot trimite un punct de vedere scris pana pe 22 octombrie referitor la „continutului conflictului si a eventualelor cai de solutionare a acestuia”, urmand sa fie stabilit si un termen pentru sedinta in care va avea loc dezbaterea sesizarii.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger