Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Toader, reactie-fulger la  afirmatiile presedintelui: ” A nu se confunda independenta procurorilor…”

Toader, reactie-fulger la  afirmatiile presedintelui: ” A nu se confunda independenta procurorilor…”

Autor:

Dupa ce in prima faza a subliniat ca asteapta motivarea Curtii, in cazul deciziei luate dupa sesizarea venita de la Guvern, dupa respingerea propunerii de revocare a sefei DNA, Klaus Iohannis a facut trimitere la statutul procurorilor, subliniind, intre altele, ca “oricine si orice ar spune, nu-i poate plasa pe procurori in suborndinea unui politician” si sustinand ca va avea grija “sa ramana procurorii independenti”.

 

toader 720x480 Toader, reactie fulger la  afirmatiile presedintelui:  A nu se confunda independenta procurorilor...La scurta vreme dupa ce seful statului a facut declaratii pe aceasta tema, la Cotroceni, ministrul Justitiei a considerat ca se impun unele precizari. “A nu se confunda independenta procurorilor in instrumentarea cauzelor/constand in administrarea probatoriului, adoptarea solutiilor legale/, cu faptul ca acestia isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei, referitoare la administrarea justitiei sau promovarea politicii penale !”, a scris Toader, pe pagina sa oficiala de Facebook, la scurta vreme dupa ce presedintele a facut referiri la independenta procurorilor.

“Eu sunt convins, si voi actiona in consecinta, evident, ca procurorii trebuie sa fie independenti. Procurorii in niciun caz nu trebuie sa fie controlati politic. Procurorii nu pot fi in subordinea unui politician, fie el ministru. Orice am face noi in Romania ca stat trebuie sa asigure independenta procurorilor (…). Este foarte adevarat, in Constitutie avem un articol care spune ca procurorii functioneaza sub autoritatea ministrului. Eu inteleg acest lucru in felul urm -ministrul are sau ar trebui sa aiba o autoritate in domeniu si sa o foloseasca (…) pentru a apara independenta procurorilor, pentru a-i apara chiar pe procurori in dezbaterea publica, fiindca munca procurorilor este extrem de dificila”, afirmase presedintele.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!