Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Toader, precizari despre lipsa pragului la abuzul in serviciu/ Mesaj catre Iordache

Toader, precizari despre lipsa pragului la abuzul in serviciu/ Mesaj catre Iordache

Autor:

Anuntand viitorul parcurs al proiectului de modificare a Codului Penal si de Procedura Penala, in raport cu deciziile Curtii Constitutionale, ministrul Justitiei i-a dat, practic, si un raspuns predecesorului sau in Guvern.

 

ministru1 Toader, precizari despre lipsa pragului la abuzul in serviciu/ Mesaj catre IordacheIn primul rand, trebuie spus ca, fata de textul controversatei OUG 13, menite, la randul ei, sa aduca modificari Codurilor in raport cu deciziile Curtii, de aceasta data proiectul nu are in vedere un prag de 200.000 de lei. De fapt, nu va exista o astfel de limita valorica de la care se va avea in vedere o astfel de fapta. “Eu voi pune in dezbatere publica proiectul fara prag (in cazul abuzului in serviciu-n.r)”, a punctat, miercuri, Toader, intr-o conferinta. “Obiectivul pe care eu mi l-am luat este de a transpune in Codul penal si de Procedura Penala deciziile Curtii Constitutionale”, a tinut sa sublinieze ministrul Justitiei.

Totodata, oficialul guvernamental a declarat ca, avand in vedere faptul ca actul normativ va ajunge in dezbaterea Legislativului, parlamentarii au optiunea sa intervina pe respectivul proiect, inclusiv fostul sef al MJ, Florin Iordache, mai nou vicepresedinte al Camerei. “Proiectul de lege (…) il voi trimite in dezbatere publica si in procedura parlamentara. (…) Va trece pe la comisiile juridice. (…) Cand va ajunge acolo unde se va intalni cu dl Iordache, dumnealui (…) poate sa intervina, in limita competentelor constitutionale, asupra textului de lege, pentru ca noi suntem initiatori, iar dansii decidenti”, a detaliat Toader.

“Obiectivul pe care eu mi l-am luat este de a transpune in Codul penal si de Porcedura Penala deciziile Curtii Constitutionale”.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!