AcasăNewsToader: Pentru mine, era previzibil ca va sesiza CCR. Ramane sa motiveze...

Toader: Pentru mine, era previzibil ca va sesiza CCR. Ramane sa motiveze sesizarea

In cadrul unei prime reactii pe care ministrul Justitiei a exprimat-o, pe marginea intentiei anuntate de presedintele Iohannis – de a se adresa CCR-ului, dar si de a sesiza Comisia de la Venetia, pe Legile Justitiei – oficialul guvernamental a lasat sa se inteleaga ca se astepta ca seful statului sa se adreseze CCR-ului.

Cand vine vorba despre infiintarea sectiei speciale pentru anchetarea magistratilor, pe care CCR-ul a declarat-o constitutionala, Toader a mentionat un aspect. „Are competenta constitutionala sa sesizeze Curtea Constitutionala. Pentru mine, era previzibil ca o va sesiza, ramane sa motiveze sesizarea. Pentru ca eu, spre exemplu, nu pot sa anticipez care poate fi critica de neconstitutionalitate cu privire la sectia speciala, infiintarea sectiei speciale, din moment ce Curtea Constitutionala a constatat deja ca solutia este constitutionala”, a subliniat ministrul Justitiei.

Reactia lui Toader vine, indeosebi, dupa ce presedintele afirmase, in jurul pranzului, ca „noile reguli privind admiterea in magistratura pot avea consecinte importante asupra functionarii instantelor cu riscul de a bloca actul de justitie. Apoi, sunt create noi structuri, menite nu sa eficientizeze justitia, ci sa timoreze magistratii”.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger