AcasăNewsToader invoca "revenirea la normalitate": inseamna sa nu ai un cetatean care...

Toader invoca „revenirea la normalitate”: inseamna sa nu ai un cetatean care sa stea in puscarie si apoi sa fie achitat

Prezent la dezbaterea motiunii simple depuse de USR si PNL la adresa sa, ministrul Justitiei s-a adresat deputatilor, in cursul dupa-amiezii de marti, construind o parte insemnata a discursului sau in jurul ideii de „revenire la normalitate”.

„Trecand peste discursul politic sau din alte interese, mesajul pe care vreau sa-l transmit nu in fata dvs astazi, ci prin activitatile pe care le desfasuram la MJ – este acela la revenire la normalitate in activitatea de infaptuire a Justitiei”, a anuntat din capul locului Tudorel Toader, afirmatia sa fiind primita cu apaluze.

Ministrul a adus apoi in discutie recenta decizie de achitare definitiva a primarului din Ramnicu Valcea. Chiar daca nu a nominalizat, a fost clar ca trimiterea s-a facut la cazul lui Mircia Gutau si la decizia Inaltei Curti, aflate in cursul acestei zile. „Revenirea la normalitate (…) inseamna sa nu ai un cetatean – indiferent ce functie are, daca-i primar sau nu-i primar – care sa iti fie trimis in judecata, sa stea in puscarie si ulterior sa fie achitat. Sigur ca-i da CEDO 2-3.000 de euro despagubiri. Dar va rog pe dumneavoastra, autorii motiunii, sa spuneti daca 2-3.000 de euro compenseaza suferinta morala, poate si fizica, incalcarea prestigiului, demnitatii, vietii sociale, de familie, personala sau nu. Este un act intolerabil in statul de drept, si daca ar fi singur exemplul acesta ar fi bine (…) Revenirea la normalitate inseamna (…) sa ne cunoastem si ne respectam competentele (…). Revenirea la normalitate inseamna sa nu mai moara oameni in penitenciare, sa nu ne mai condamne CEDO si sa acordam despagubiri”, a mai punctat Toader.

sursa foto: captura video cdep.ro

239 afisari

2 COMENTARII

  1. Si din cauza asta am scris ca merita sa fie candidatul la prezidentiale,chiar individual,pe care l-as vota,sper sa se bage cu toate ca sper degeaba,dar mai stii ce poate sa-l determine sa candideze?

  2. Opinați că unii politicieni au încercat să le ofere unora deja condamnați niște avantaje prin dezincriminarea unor fapte penale , până la data condamnării unora dintre ei aplicându-se legislația în vigoare votată de alți politicieni ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger