AcasăNewsToader, dupa vizita la CSM: Am incredere ca Sectia de Procurori va...

Toader, dupa vizita la CSM: Am incredere ca Sectia de Procurori va da interpretarea corecta

Dupa cele cateva zeci de minute in care a fost prezent la Consiliul Superior al Magistraturii, unde se desfasura sedinta Sectiei de procurori in care se dezbateau celei trei solicitari formulate de Parchetul General, respectiv DNA si DIICOT vizand „interpretarea art.VII din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.92/2018”, Tudorel Toader a ales sa transmita un mesaj public procurorilor.

„Am avut o discutie foarte buna”, a sustinut Toader la iesirea de la CSM. „Pana la urma, legea este lege si trebuie respectata de toata lumea. Stiti deosebirea dintre o lege civila si o lege penala, stim ca in momentul asta cand vorbim in sistemul judiciar avem aproximativ 2700 de procurori in schema, 2500 efectiv”, a mai punctat minsitrul, inainte de a evidentia faptul ca sunt patru categorii de procurori – cei detasati din cadrul Ministerului Public, cei care sunt delegati in cadrul Ministerului Public de la o unitate la alta, procurorii numiti pe baza de concurs si, respectiv pe baza de interviu.  „Cu deosebirile respective, vreau sa va spun, sa transmit procurorilor un mesaj de stabilitate, evident, in conditiile legii”, a tinut sa sublinieze ministrul Justitiei.

„Orice lege aduce un plus de reglementare (…) poate de multe ori sa ridice standardele de exercitare a unei profesii (…) am incredere ca Sectia de procurori va da interpretarea corecta catre sistem”, a conchis Tudorel Toader, inainte de a pleca de la Consiliul Superior al Magistraturii.

165 afisari

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine ca le-a lasat textul legii,daca stiu sa-l citeasca,sa-l interpreteze dupa ce l-au inteles eventual,sa-l aplice.Iar daca va fi o inerpretare dupa ureche,ca pana acum,va fi un dezastru si mai mare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger