Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Toader, dupa publicarea motivarii deciziei CCR: “A castigat, daca vreti, statul de drept”

Toader, dupa publicarea motivarii deciziei CCR: “A castigat, daca vreti, statul de drept”

Autor:

Aflat vineri la Arad, ministrul Justitiei a facut referire, intr-o conferinta de presa, la recent publicata motivare a deciziei Curtii Constitutionale, pe sesizarea depusa de Executiv dupa ce presedintele nu a dat curs propunerii formulate de oficialul guvernamental privitor la revocarea din functie a sefei DNA.

 

toader 720x480 Toader, dupa publicarea motivarii deciziei CCR: A castigat, daca vreti, statul de dreptToader spune ca aceasta hotarare “nu schimba absolut din arhitectura statului de drept. (…) decizia – si va spun in cunostinta de cauza, cu deplina convingere – decizia clarifica, nu adauga, nu modifica nimic, clarifica raporturile constitutionale dintre cele doua parti care s-au aflat in conflict”.

Mai mult, ministrul Justitiei considera ca “era necesara aceasta clarificare (…) a raportului constitutional in care se afla Ministerul Public fata de presedintele republicii, pe de-o parte, fata de ministrul Justitiei, pe de alta parte”, subliniind ca “independenta judecatorilor nu o schimba nimeni -nici ministrul, nici presedintele, nici decizia CCR”.

“A castigat, daca vreti, statul de drept, decizia aceasta, foarte explicita (…) mai pune o temelie la fundamentele statului de drept din Romania (…) pentru buna functionare a statului de drept este necesar ca fiecare dintre noi autoritati (…) sa ne cunoastem bine competentele, sa ne respectam pe deplin, integral, la timp limitele de competenta trasate de Constitutie, de lege”, a conchis Tudorel Toader, la o zi dupa ce 133 de pagini ale documentului au fost publicate, joi, pe site-ul CCR. Totodata, motivarea a ajuns si in paginile Monitorului Oficial.


2 comentarii to Toader, dupa publicarea motivarii deciziei CCR: “A castigat, daca vreti, statul de drept”

  1. ??????

    Ce ați zice că a făcut CCR cu evaluarea făcută de CSM acțiunii disciplinare împotriva șefei DNA , propusă de ministrul de la justiție, pentru care CSM a pronunțat o hotărâre ce putea fi atacată la ÎCCJ sau nu ?

  2. Zanel

    Un pas mic pentru justitie un pas mare pentru Romania. Pas cu pas,🐾coleopterelor.!Si de la cap.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!