AcasăNewsToader, discutii cu reprezentantii Comisiei de la Venetia: Am explicat cateva dintre...

Toader, discutii cu reprezentantii Comisiei de la Venetia: Am explicat cateva dintre solutiile adoptate

Tudorel Toader, miscare strategica

O delegatie a forului european se afla timp de doua zile in Romania, rastimp in care urmeaza sa aiba intrevederi cu mai multi inalti oficiali, tematica vizand modificarea Codurilor.

Deja, in cursul acestei dimineti, reprezentantii Comisiei de la Venetia au discutat cu oficialul guvernamental aflat in fruntea Ministerului Justitiei. Dupa incheierea intalnirii, Tudorel Toader a iesit cu cateva precizari in fata presei, spunand ca forul „este in misiune de evaluare” si ca „discutiile s-au purtat asupra proiectelor de lege pentru modificarea Codului penal, Codului de procedura penala. Sigur, este contributia Ministerului Justitiei privind transpunerea deciziilor Curtii Constitutionale, deciziile de admitere, deciziile interpretative, si, de asemenea, pentru consolidarea prezumtiei de nevinovatie si confiscare extinsa. Dupa aceea cunoasteti ca proiectele au fost trimise prin Guvern, au fost trimise la Parlament, Parlamentul le-a mai adaugat si alte solutii legislative si acum au fost adoptate. Proiectele de lege sunt la Curtea Constitutionala, care le va dezbate pe data de 17 septembrie. Am explicat cateva dintre solutiile adoptate”. Totodata, Tudorel Toader a anuntat ca va participa, in calitate de membru al Comisiei de la Venetia, la sesiunea plenara ce va avea loc pe 16-17 octombrie.

Pe langa discutiile cu Toader, oficialii forului european urmeaza sa aiba discutii atat cu parlamentarii de la Comisia speciala privind legile justitiei, cat si cu presedintele Iohannis.

461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger