AcasăNewsToader, despre Sesizarea CCR in cazul Belina: MJ a facut draftul/Ce urmeaza

Toader, despre Sesizarea CCR in cazul Belina: MJ a facut draftul/Ce urmeaza

Raspunzand unei intrebari pe tema posibilitatii sesizarii Curtii Constitutionale, in privinta unui eventual conflict constitutional intre Guvern si DNA, in cazul dosarului „Insula Belina”, Tudorel Toader a sustinut ca ministrul Justitiei nu e abilitat sa faca o astfel de sesizare.

Dar ca proiectul de sesizare e gata, urmand ca premierul sau presedintii Camerelor sa hotarasca daca va fi facut, pana la urma, acest pas sau nu. „Ce va pot spune eu este faptul ca in Guvern a fost pusa in discutie problema, posibilitatea sesizarii CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public, prin DNA, care ancheteaza procedurile, imprejurarile, circumstantele, legalitatea adoptarii a doua Hotarari de Guvern. Acum, primul-ministru este subiect de sesizare a CCR, dupa cum subiect e presedintele Senatului, si presedintele Camerei Deputatilor, in niciun caz ministrul Justitiei nu este (…) abilitat sa sesizeze CCR”, a sustinut Toader.

Totodata, ministrul Justitiei a spus ca institutia pe care o conduce a facut un draft de posibila sesizare a Curtii. „Mai departe este problema decidentilor – oricine poate sesiza” – in speta Executivul sau presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, a conchis oficialul din fruntea MJ.

De altfel, deunazi Liviu Dragnea, presedintele Camerei, spunea ca al doilea om in stat ar putea, pana la urma, sa sesizeze Curtea pe acest subiect, insa Calin Popescu Tariceanu a replicat anuntand ca asteapta opinia specialistilor de la Senat, inainte de a lua o decizie.

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari

1 COMENTARIU

  1. JUSTIȚIA 8 DUMNEZEU 8; JUSTIȚIE 14 MARIA 14; Justiția 12 HRISTOS 12; JUSTIȚIA 8/13 TIȘBITUL 8/13; JU.STIȚI.A. JU-Judecata, STIȚI-Tișbitul, A-Alb. Judecata albă a Lui Hristos și Tișbitul. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definitia, prin care a fost creată Instituția Statului, JUSTIȚIA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger