AcasăNewsToader, despre referendum si OUG. "Sa nu mai existe, trebuie o procedura...

Toader, despre referendum si OUG. „Sa nu mai existe, trebuie o procedura de urgenta”

Decizia lui Tudorel Toader, o sabie cu doua taisuri

Dupa ce recent presedintele Iohannis a iesit in fata opiniei publice pentru a vorbi despre consultarea populara pe care a decis sa il convoace pe 26 mai, de europarlamentare, dar si despre faptul ca a decis sa mai consulte Parlamentul pe tema referendumului, Ministrul Justitiei a facut o serie de precizari.

In primul rand, Tudorel Toader a subliniat ca „referendumul este apanajul presedintelui, nu al ministrului Justitiei” si a amintit ca sunt doua feluri de consultari populare – obligatorii, drept urmare care produc efecte juridice, si consultative.

Apoi a facut referire la prevederile din legea suprema, cu privire la OUG-uri, facand trimitere la avertismentul lansat de catre presedintele Iohannis, la adresa Guvernului, cat sa nu mai emita astfel de acte normative pe Justitie „pana cand nu se exprima poporul”. „Am vazut si eu dezbaterea din spatiul public, mai consultam Parlamentul o data, extindem aria de referinta a intrebarilor pentru referendum. Dezbaterea fiind in curs, nu este rolul meu sa ma amestec. Pana atunci, vreau sa va spun ca in Constitutie exista aceasta abilitare a Guvernului ca, in situatii exceptionale, de urgenta, sa emita ordonanta de urgenta. Din moment ce prevederea este de rag constitutional, ca prevederea respectiva sa fie extrasa din Constitutie, sa nu mai existe, trebuie o procedura de revizuire a Constitutiei”, a declarat Toader, la Antena3.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger