AcasăNewsToader, despre abuzul in serviciu si pragul propus de MJ

Toader, despre abuzul in serviciu si pragul propus de MJ

Se aflase deja ca Ministerul Justitiei propune ca prag pentru abuzul in serviciu salariul minim pe economiei.

Tudorel Toader a facut cateva precizari pe acest subiect. „Abuzul in serviciu la noi, invariabil, este considerat ca o infractiune cu caracter subsecvent . Adica daca fapta nu pot s-o incadrezi (…) intr-o alta norma de incriminare (…) atunci o incadrezi in infractiunea asta de abuz in serviciu (…) ceea ce permite (…) multe, multe abordari, incriminari, multe incadrari juridice pe abuz in serviciu”, a mentionat, din capul locului, ministrul Justitiei, seara trecuta, intr-o interventie telefonica la Antena3.

Cat despre pragul propus pentru aceasta infractiune, Toader a subliniat ca Ministerul Justitiei a cerut Ministerului Public o statistica referitor la privind pragul minim pentru care s-au facut trimiteri in judecata pe aceasta acuzatie, ajungandu-se la concluzia ca, „de regula, nu s-a coborat sub 1.400-1.500 de lei”.

Drept urmare, oficialul guvernamental a punctat: „Am propus si propunem ca nivelul valoric, care sa delimiteze raspunderea contraventionala de raspunderea penala, un salariu minim brut pe economie. (…) Ce este sub un salariu minim brut nu constitutie infractiune, nu intra in sfera ilicitului penal, ce trece de acest prag constituie infractiune”.

sursa foto: Facebook/Tudorel Toader

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger