AcasăNewsToader: Ce face presedintele astazi este cel mai periculos precedent pentru statul...

Toader: Ce face presedintele astazi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept

In asteptarea deciziei pe care o va lua presedintele, dupa ce a fost facuta publica motivarea Curtii Constitutionale, ministrul Justitiei a atras atentia asupra unui aspect ce tine de modul in care actioneaza seful statului.

„Pot sa va spun urmatorul lucru: in lunga mea experienta in sistemul judiciar, cred ca ceea ce face presedintele astazi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru ca este prima data cand un demnitar de rang inalt, sa nu spun la cel mai inalt nivel, pune in discutie respectarea si aplicarea legii fundamentale, aplicarea si respectarea unei decizii a Curtii Constitutionale”, a sustinut Toader la Digi 24.

150 afisari

3 COMENTARII

  1. Atîta îl blamează toți din toate părțile ,
    că pînă în decembrie va semna revocarea !

  2. „(1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei.”

    „(2) Consiliul Superior al Magistraturii îndeplineşte rolul de instanţă de judecată, prin secţiile sale, în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi a procurorilor, potrivit procedurii stabilite prin legea sa organică. În aceste situaţii, ministrul justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au drept de vot.”

    Opinați că ministrul de la justiție vorbește în afara atribuțiilor pe care i le reglementează textul Constituției ?
    Deci, dacă nu are dreptul să voteze considerați că nici dreptul de a comenta hotărârile judecătorești ale CSM nu îl prmite o astfel de reglementare constituțională, pentru funcția pe care o îndeplinește ?
    Deci remarcați că așa cum în mod ierarhic ministrul justiției îi controlează pe procurori, CSM evaluează , în mod ierarhic, activitatea ministrului de la justiție și modul în care procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea și controlul ierarhic al ministrului de la justiție ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger