AcasăNewsTiriac: Casa in care stau a fost cumparata acum 15 ani. La...

Tiriac: Casa in care stau a fost cumparata acum 15 ani. La RA-APPS platesc chirie pe teren si doua camere

(foto: antena3)

Dupa ce Guvernul Ponta a publicat lista chiriasilor RA-APPS, unde aparea si numele lui Ion Tiriac, omul de afaceri a precizat ca a cumparat, in urma cu 15 ani, casa in care locuieste, iar la RA-APPS plateste chirie pentru terenul pe care se afla imobilul si pentru alte doua camere.

(foto: antena3)

„Casa in care stau a fost cumparata acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. In locatie, o camera la parter si la subsol, statul a demonstrat ca nu i-a apartinut proprietarului si de aceea eu platesc chirie. De asemenea, platesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tariceanu cand a dat legea pentru o parte din teren unde se afla casa si care este al statului”, a declarat Ion Tiriac pentru Ziarul Financiar.

In acelasi timp, omul de afaceri a mentionat ca nu a negociat nimic atunci cand a aparut aceasta lege: „Cand s-a schimbat legea, pe vremea lui Tariceanu, eu am platit chiria asa cum mi s-a cerut, nu am negociat nimc (…). Acum pot sa-i intreb si eu ce au facut cu banii pe care i-am platit eu chirie”.

Miercuri dupa-amiaza, Guvernul Ponta a publicat lista chiriasilor RA-APPS persoane fizice, continand numele celor care stau in casele statului, indreptatiti sau nu, suprafata utila detinuta si suma pe care o platesc drept chirie. La pozitia noua, in dreptul lui Ion Tiriac, scrie „imobil partial in administrarea RA-APPS, cu cinci camere, suprafata utila 214,56 mp si o chirie de 26.897,09 euro”.

Pe aceeasi lista, de exemplu, Mircea Geoana plateste o chirie de 3.195 de euro pe luna pentru un imobil cu 8 camere in suprafata de 246,24 mp, in vreme ce Adrian Severin, europarlamentar, plateste pentru patru camere plus o camera de serviciu, in suprafata de 192,74 mp, 790,35 euro.

author avatar
Alina Costache
524 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger