AcasăNewsTimmermans, la dezbaterile din PE:  suntem gardienii tratatelor si ne luam acest...

Timmermans, la dezbaterile din PE:  suntem gardienii tratatelor si ne luam acest rol foarte in serios

In cadrul interventiei avute la finele dezbaterilor de miercuri din Parlamentul Europen, despre Romania, prim-vicepresedintele Comisiei Europene a adus din nou in discutie ideea de maraton, invocata si in martie, cand a fost la Bucuresti.

„Imi amintesc foarte clar acum aproape 30 de ani cum poporul roman a inceput sa se elibereze de un sistem complet corupt (…) s-au facut progrese enorme (…) si de ce ma ingrijoreaza lucrurile astazi atat de mult – pentru ca pe ultima 100 de metri a acestui maraton indelungat si extrem de dureros riscam sa nu trecem linia de sosire astfel incat lupta anticoruptie sa nu mai poata fi intoarsa, astfel incat  statul de drept sa fie ireversibila si riscam sa mergem in directia opusa”, a sustinut inaltul oficial european.

Totodata, Frans Timmermans a subliniat ca „ne pasa ce se intampla cu poporul roman care vrea sa-si indeplineasca destinul european” si ca va continua dialogul cu Executivul autohton. „Daca (,) Comisia trebuie sa fie brutal de sincera in evaluarea noastra o vom face, daca va trebui sa folosim alte mijloace la dispozitia noastra, o vom face, asta nu e o amenintare, va spun care e rolul Comisiei si va spun ca suntem gardienii tratatelor si ca ne luam acest rol foarte in serios”, a sustinut numarul doi in cadrul CE.

Inaltul oficial european a cerut Executivului de la Bucuresti sa acorde atentie recomandarilor Comisiei. „Sper ca am spus foarte clar astazi ca noi nu am facut altceva decat o evaluare foarte la rece a situatiei din Romania si am analizat propunerile de schimbare a legislatiei, ca facem acest lucru pentru poporul roman si nu impotriva poporului roman. Si ca tratam fiecare stat membru exact la fel – ne uitam la fapte si recunoastem ca fiecare situatie e diferita. (…) Cer Guvernului roman inca o data – pastrati dialogul deschis, ascultati recomandarile pe care vi le facem (…) ele sunt facute in spiritul cooperarii si in spiritul pastrarii Romaniei pe drumul sau european”, a conchis Timmermans.

sursa foto: captura video

148 afisari

2 COMENTARII

  1. Băi, Timmermans, sistemul COMPLET corupt despre care vorbești A ÎNCEPUT acum 30 de ani (nu s-a sfîrșit) și s-a perpetuat sub oblăduirea voastră, a șacalilor străini și a trădătorilor din interior. Taci în p… mea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger