AcasăNewsTimbrul de mediu renaste prin taxe noi!

Timbrul de mediu renaste prin taxe noi!

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania(APIA) vrea sa introduca taxe cumulate pentru inmatricularea unui automobil, dar si un impozit care se va aplica atat masinilor noi, cat si celor uzate, o alternativa la eliminarea Timbrului de mediu.

“Exista deja pe agenda APIA, o initiativa care presupune, in egala masura, legiferarea intrarii in tara a vehiculelor si, de asemenea, a posesiei(…)Asta e propunerea pe care o veti regasi in mai toate statele din Europa(…)Propunerea cuprinde, practic, un impozit mai mic pentru masinile noi si un impozit mai mare pentru masinile vechi”, a declarat Cristian Milea, membru in Consiliului director APIA.

Consecinta disparitiei taxei de mediu ar duce la scaderea vanzarilor de masini noi, in acest an, estimarile aratand ca, dupa eliminarea Timbrului, la fiecare masina noua cumparata se adauga alte cinci second hand, fata de raportul de 1 la 3, din 2016, sustine si directorul APIA, Ernest Popovici.

Taxa auto pentru prima inmatriculare a fost introdusa in ianuarie 2007, dupa aderarea Romaniei la UE, iar din 2009 a devenit obligatorie pentru reinmatricularea masinilor din tara, dar si pentru cele importate din Vest. In 2012 taxa de poluare a fost suspendata(30 ianuarie-31 decembrie) cu urmarea returnarii banilor celor care o platisera deja. Timbrul de mediu a intrat in vigoare din 15 martie 2013 si a fost inclus in cele 102 de taxe nefiscale, care vor fi eliminate din 1 februarie.

author avatar
Bogdan Borcea
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger