AcasăNewsTiganii cersetori fac misto de Elvetia

Tiganii cersetori fac misto de Elvetia

Amenzile sunt neputincioase in fata invaziei de tigani din Romania

 

Amenzile emise de autoritatile elvetiene raman fara efect asupra cersetorilor. Procedura este de durata, costisitoare si de cele mai multe ori fara rezultate concrete, se arata într-o ancheta difuzata duminica de postul de televiziune TSR, relateaza Tribune de Geneve, in editia sa electronica.

Amenzile sunt neputincioase in fata invaziei de tigani din RomaniaLa Geneva, un cersetor poate castiga intre cinci si 15 franci pe zi, in timp ce amenzile ajung la 100 de franci plus 30 de franci cheltuieli administrative. Unii contravenienti acumuleaza in acest fel amenzi de pana la 25.000 de franci. In total, politia din Geneva a emis in 2009 peste 10.000 de amenzi, iar in 2010 valoarea acestora a fost de 500.000 de franci.

Amenzile sunt trimise la domiciliul cersetorilor, de exemplu in Romania, iar fiecare recomandata costa 7,30 de franci. Din ianuarie 2011 au fost trimise astfel de scrisori in valoare de 9.000 de franci de la Geneva. Aceste amenzi ajung la familii de cersetori plecati in Elvetia, care nu au, de cele mai multe ori, mijloacele necesare pentru a le plati. Acestea sunt, prin urmare, colectate casa cu casa si pleaca spre Elvetia.

Revenite la Geneva, aceste scrisori ajung la avocatul „Mesemrom”, o asociatie pentru apararea drepturilor romilor, care le contesta în mod sistematic, ceea ce conduce la sute de procese si luni de asteptare.

In aceasta perioada, contraventiile vor fi fara îndoiala anulate, deoarece dupa trei ani, infractiunile sunt prescrise.

 

1.241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger