AcasăNewsTiffany va dezvalui originea diamantelor sale

Tiffany va dezvalui originea diamantelor sale

O menajeră din Voluntari a încercat să se îmbogăţească după ce a furat bijuterii de 350.000 de euro. ŞOC pe cât le-a amanetat

Celebrul bijutier din New-York, Tiffany&Co, a anuntat un program de transparenta totala privind pietrele pretioase pe care le comercializeaza.

Deseori in spatele ravnitelor bijuterii se ascund tragedii conflicte si exploatare

Se spune ca diamantele sunt vesnice, dar si criticile venite in special din partea organizatiilor pentru apararea drepturilor omului care au denuntat ani de zile exploatarile si activitatile de minerit pentru diamante, in special cele din Africa, care genereaza un comert sangeros si alimenteaza guverne corupte si factiuni militare. De acum inainte insa, clientii Tiffany (nu ca le-ar pasa multora) vor beneficia de informatii cu privire la tara de origine a diamantelor de cel putin 0,18 carate, carora li se va atribui un numar de serie, a detaliat Tiffany, care a numit acest demers ”Diamond Source Initiative”. Tiffany  ”se angajeaza la o transparenta geografica de 100% pentru fiecare diamant nou procurat si nu va mai cumpara diamante cu origine necunoscuta”, se arata intr-un comunicat al companiei. Va fi deci posibil pentru clienti sa cunoasca orice diamant incorporat in inele de logodna sau alte podoabe. Clientii sunt pe de alta parte incurajati sa le ceara vanzatorilor informatii cu privire la originea diamantelor care-i intereseaza. Aceste detalii vor fi incluse direct in certificatul de autenticitate care va fi oferit oricarui cumparator incepand cu acest trimestru, a informat Tiffany care va propune curiosilor, de anul viitor, sa urmareasca traseul fiecarui diamant vandut, de la extractie si pana la impachetarea in celebrele cutii albastre ale bijutierului american de mare lux.

author avatar
Tudor Borcea
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger