AcasăNewsTiberiu Useriu, abandon dramatic

Tiberiu Useriu, abandon dramatic

Ultramaratonistul roman a fost scos din cursa extrema Yukon Arctic Ultra, dupa ce a suferit degeraturi grave la degetele de la piciorul drept, Tibi a fost dus de urgenta la spital cu elicopterul.

Useriu a reusit sa parcurga 90 de kilometri din totalul de 700(430 mile), insa s-a ales cu degeraturi dupa 20 de ore de mers incontinuu, pe jos, la temperaturi de minus 38 de grade Celsius, maratonul care se desfasoara in perioada 3 – 16 februarie  in zonele salbatice din Canada este considerat mult mai dur decat  cursa  6633 Arctic Ultra, castigata de bistritean de trei ori consecutiv. „Tibi a suferit degeraturi la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs si incearca sa il transporte cat mai repede la spital, cu elicopterul.

Cursa cumplita Nu mai simt degetele is albastre toate

Speram ca nu e atat de grav precum pare. Toate gandurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din pacate, aceasta cursa s-a oprit aici. Multumim din suflet pentru sustinere”, au anuntat pe Facebook, reprezentantii Asociatiei Tasuleasa Social care promoveaza prin aceasta cursa proiectul Via Transilvania. Postarea este insotita de conversatia telefonica intre Tibi Useriu si fratele sau, Alin, sportivul il anunta despre decizia medicilor dupa ce a facut o oprire la cel de-al doilea checkpoint: M-am pus, m-am culcat si cand m-am trezit m-o controlat astia si mi-or gasit degetele degerate. Acum cheama un elicopter si ma duce in spital. Mi-o degerat piciorul drept, toate degetele. O zis ca e drumul foarte rau si ca nu are cum sa ma duca cu snow-mobilul si acuma vine elicopterul dupa mine. Deci m-o scos afara din cursa.” Maratonul Yukon Arctic Ultra, la care s-au inscris 41 de concurenti, a avut startul in Whitehorse si se desfasoara pe traseul Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek – Dawson City (sosire).

author avatar
Bogdan Borcea
721 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger