AcasăNewsTiberiu Urdareanu, “Stapanul licitatiilor”

Tiberiu Urdareanu, “Stapanul licitatiilor”

Firmele detinute de milionarul Urdareanu sunt preferate de institutiile statului

Milionarul Tiberiu Urdareanu a reusit sa puna mana, de la inceputul anului, pe contracte in valoare de peste 30 de milioane de euro din bani publici. Cea mai recenta afacere este cea incheiata luni, cand firma UTI a primit de la CFR 43.000 de euro, pentru montarea unor detectoare de fum.

Firmele detinute de milionarul Urdareanu sunt preferate de institutiile statului

Statia CFR din Drobeta Turnu Severin, care a costat aproape 6 milioane de euro si a fost inaugurata in urma cu doi ani cu scene XXX pe plasme, va fi cea mai sigura gara din lume. Peste 43.000 de euro sunt investiti doar in sistemul de detectoare de incendiu, asa ca nici fumul locomotivelor diesel nu va trece neobservat.

Gara din Drobeta Turnu Severin, care costat aproape 6 milioane de euro, va fi impanzita de UTI cu detectoare de fum

Castigatoarea licitatiei publice a fost desemnata in urma cu doua zile una dintre firmele milionarului Tiberiu Urdareanu, din cadrul UTI Grup. Cea mai banoasa afacere facuta de UTI anul acesta a fost cea din ianuarie, cu Primaria Municipiului Bucuresti, de la care a primit aproape 24 de milioane de euro, pentru furnizarea de echipamente radio, echipamente pentru videoconferinte si servicii de asistenta tehnica.  In martie, UTI a schimbat semafoare la Brasov, a montat cititoare de carduri pentru RATB si a impanzit cu camere de supraveghere unul dintre cele mai sarace orase din tara: Lupeni. Apoi a venit licitatia organizata de CFR, pe care UTI a castigat-o luni. In schimbul celor 43.000 de euro, UTI va monta in gara Drobeta Turnu Severin „un sistem de detectoare de incendiu pentru cladirea de calatori, pentru a detecta si semnaliza automat inceputurile de incendiu sau cele observate de personalul sau persoanele ce tranziteaza statia”.  Reprezentantii unei firme de prestigiu, specializata in montarea unor asemenea sisteme, au declarat ieri reporterilor „National” ca pretul unei centrale adresabile de ultima generatie (centrala destinata cladirilor mari si foarte mari – n.r.), cu 20 de senzori si toate accesoriile aferente, poate ajunge la maxim 3.000 de euro.  Un calcul simplu demonstreaza ca, de 43.000 de euro, pot fi achizitionate 14 asemenea centrale, cu 280 de detectori, 14 alarme interioare si 14 exterioare, cablurile si manopera fiind incluse in pret.

Licitatii castigate in luna martie de firmele milionarului Urdareanu:

2 martie – 100.000 de euro, pentru montarea unor semafoare in Brasov

16 martie – 120.000 de euro, pentru extinderea retelei de supraveghere a Institutului de Cercetare si Dezvoltare si Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”

16 martie – 130.000 de euro, pentru montarea unor camere de supraveghere in municipiul Lupeni

27 martie – 80.000 de euro, pentru cititoare de carduri RATB

28 martie – 120.000 de euro pentru servicii de mentenanta a bazelor de date ale Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii

29 martie – 110.000 euro – act aditional semnat cu Administratia Porturilor Maritime, pentru prestarea unor servicii de paza

author avatar
Narcis Voica
1.386 afisari

2 COMENTARII

  1. Urdareanu e sef de departament in „partidul” tradatorilor si penalilor UNPR, asa ca nu trebuie sa ne mire ca ii curg contractele garla. Dar va veni si vremea scadentei …

  2. Sa vina DNA, DNA, DNA cu toti din el dneistii , toti sunt curati si sunt frumosi. Sa ne mai scrie si domnul TACHE ce se intampla cu ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger