AcasăNewsThe Sun cere englezilor sa paraseasca UE

The Sun cere englezilor sa paraseasca UE

Publicatia patronata de Rupert Murdoch se comporta ca Pravda sovietica

Presa britanica nu a fost in totalitate neutra cu privire la referendumul din 23 iulie, care ar putea scoate Regatul Unit din Uniunea Europeana. De data asta, cel mai citit ziar ii indeamna pe fata pe insulari sa-i intoarca spatele lui David Cameron.

Publicatia patronata de Rupert Murdoch se comporta ca Pravda sovietica

Fara nici un dubiu, presa britanica este majoritar eurosceptica. Potrivit directorului Centre for European Reform, Charles Grant, trei sferturi din cititorii cotidianelor din Marea Britanie citesc un ziar care-i impinge pe oameni la atitudini ostile UE. Iar un sfert citesc un ziar care, chiar daca este in general proeuropean, nu ezita sa publice articole in care este criticata UE, noteaza AFP. Patru grupuri de presa ostile UE, din care fac parte Daily Telegraph, Daily Mail, Daily Express, The Sun, Times (ultimele doua detinute de Rupert Murdoch) reprezinta alegerea a 75% din cititorii unui ziar din Marea Britanie.

BeLEAVE in Britain!

Cu acest joc de cuvinte, publicat pe prima pagina, The Sun le cerea, ieri, cititorilor sa se pronunte in favoarea unei iesiri a Marii Britanii din UE, la referendumul ce va avea loc pe aceasta tema in 23 iunie. ”Suntem pe cale de a lua cea mai importanta decizie politica din viata noastra. The Sun  indeamna astazi pe toata lumea sa voteze pentru IESIRE”, scrie cotidianul. Potrivit unei noi anchete de opinie, publicata luni  dupa-amiaza de editia online a cotidianului The Guardian, campul lui Brexit conduce cu 6 puncte pe cel al lui “Remain”, cu 53% din intentiile de vot. Deja, doua sondaje publicate la sfarsitul saptamanii trecute i-au situat pe partizanii Brexit in frunte (52% contra 48%). ”Tara noastra are o glorioasa istorie. Este sansa noastra sa ne pastram valorile si cultura de care suntem mandri, si pe buna dreptate”, indeamna conservatorul The Sun, care cere ”eliberarea de sub dictatura Bruxellesului”, calificand UE ”din ce in ce mai lacoma si hartuitoare”. Viitorul Marii Britanii va fi ”mai sumbru” in UE si va fi absorbita de ”expansiunea implacabila a statului federal german”, prezice The Sun.

Londra poate limita ajutoarele sociale pentru emigranti

Curtea de Justitie a UE i-a dat, ieri, satisfactie Marii Britanii cu privire la  unul din cele mai sensibile  subiectele ale campaniei pentru referendumul privind apartenenta acestei tari la  UE, acordandu-i dreptul sa limiteze unele ajutoare sociale pentru migrantii europeni ”Marea Britanie poate cere ca beneficiarii de alocatii familiale si pentru cresterea copilului sa dispuna de drept de sedere in acest stat. Chiar daca aceasta conditie este considerata ca o discriminare indirecta, ea este justificata de necesitatea de a proteja finantele statelor membre care ii primesc pe emigranti”, a indicat instanta europeana.

author avatar
Tudor Borcea
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger