Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dupa uraganul Harvey, vin furnicile de foc

Dupa uraganul Harvey, vin furnicile de foc

Autor:

Coloniile plutitoare de furnici de foc reprezinta o amenintare in plus pentru locuitorii din Houston care se lupta cu efectele devastatoare ale inundatiilor produse in statul Texas in urma ploilor torentiale aduse de furtuna tropicala Harvey.

 

furnicile de focjpg 667x500 Dupa uraganul Harvey, vin furnicile de foc

Furnicile de foc au devenit un monstru de proportii biblice

Furnicile de foc, o specie veninoasa, au corpuri rezistente la apa, iar in timpul inundatiilor sunt capabile sa se uneasca formand adevarate lanturi vii alcatuite chiar si din 100.000 de exemplare, deplasandu-se astfel in cautarea unui loc uscat in care sa isi reconstruiasca musuroiul. Specialistii in entomologie sustin ca un astfel de comportament manifestat de furnicile de foc este absolut normal, insa intalnirea cu aceste mici creaturi poate provoca reactii alergice care pot pune in pericol viata, in functie de severitatea intepaturilor. Majoritatea persoanelor muscate de aceste furnici agresive resimt o senzatie de arsura si ulterior manifesta roseata in zona afectata, insa o reactie alergica poate declansa socul anafilactic, care poate prezenta simptome precum cianoza si dificultati de respiratie, au avertizat entomologii. Odata ce primele furnici inteapa, ele emit o substanta numita feromon care ii informeaza pe ceilalti membri ai grupului sa procedeze intr-un mod similar. Persoanele care nu pot evita contactul cu ruta pe care plutesc furnicile de foc trebuie sa creeze valuri pentru a le indeparta, a sugerat specialista in entomologie Molly Keck.

Aligatorii, o amenintare reala

inundatie2 378x500 Dupa uraganul Harvey, vin furnicile de focLocuitorii din zonele afectate ale Texasului se tem ca aligatorii crescuti in captivitate ar putea evada in urma inundatiilor. Gardurile de la Gator Country, un parc dedicat animalelor din nord-estul Houstonului, au fost aproape total scufundate sub ape, ele fiind singurul obstacol care impiedica evadarea a 350 de aligatori. “Apa mai are mai putin de 30 de centimetri pana sa acopere gardurile. Nu stim ce sa facem”, a declarat luni proprietarul acestui parc, Gary Saurage, pentru postul local de televiziune KFDM. Aligatorii din acest parc traiesc in conditii de semilibertate, cu exceptia celor mai mari exemplare — “Big Al” si “Big Tex” — care sunt tinuti in incinte, a adaugat el. Alte animale periculoase din parc, cum ar fi serpii veninosi sau crocodilii, au fost scoase din zonele unde puteau fi vazute de catre public si plasate in incinte.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!