AcasăNewsTestare de aritmie, gratuita pentru turisti

Testare de aritmie, gratuita pentru turisti

Turistii si locuitorii orasului Sinaia isi pot testa gratuit ritmul cardiac, tensiunea arteriala, parametrii de coagulare, parametrii de risc biologici – profilul de colesterol, trigliceridele si glicemia.

Actiunea este organizata de Asociatia de Pacienti cu Aritmii, care efectueaza astazi si maine, testari gratuite intre orele 10-17, in centrul statiunii Sinaia, pentru prevenirea bolii cardiovasculare si cunoasterea fibrilatiei atriale.

Prof. Gheorghe Andrei Dan, atrage atentia asupara necesitatii informarii populatiei privind bolile cardiovasculare

Campania face parte din platforma nationala de informare „1 EURO = 1 PACIENT”, care are ca obiectiv principal cresterea nivelului de constientizare in randul populatiei, prin informarea a peste 100.000 persoane referitor la fibrilatia atriala. Beneficiarii testarilor vor fi in primul rand localnicii, dar si turistii care se vor afla in weekend la Sinaia.

Bolile cardivasculare nu se vindeca

Seful clinicii medicale Colentina, prof. Gheorghe Andrei Dan, avertizeaza ca, in cea mai mare parte, bolile cardiovasculare sunt boli cronice, boli care nu se vindeca, asadar, odata aparute, trebuie sa invatam sa traim cu ele, ferindu-ne de alte complicatii devastatoare. „Fibrilatia atriala este o boala care nu omoara atat prin sine, cat, mai ales,  in lipsa tratamentului, prin accident vascular cerebral. Foarte putini oameni sunt constienti de gravitatea acestor boli, de faptul ca ele costa cu mult mai mult decat educatia. Costurile sunt suportate atat de societate, cat si de pacienti si de familii. Asociatia de Pacienti cu Aritmii doreste sa demonstreze ca educatia nu necesita resurse financiare extreme, ca informarea ne este la indemana, trebuie numai sa o cautam”, a spus prof. Gheorghe Andrei Dan.

author avatar
Adina Mutar
459 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger