Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Teroristii lovesc acasa la Putin

Teroristii lovesc acasa la Putin

Autor:

Cel putin 9  persoane si-au pierdut viata si peste 22 au fost ranite in urma a doua explozii care au avut loc ieri, in metroul celei de-a doua mare metropola a Federatiei Ruse, a anuntat Comitetul national antitero. Presedintele Vladimir Putin, care se afla in oras, a invocat o pista terorista.

 

copil Teroristii lovesc acasa la PutinPotrivit presedintelui comisiei de Aparare a Consiliului Federatiei, Viktor Ozerov, ora si locul deflagratiilor nu au fost alese intamplator, pentru ca liderul de la Kremlin s-a intalnit ieri, in Sankt Petersburg, cu omologul sau din Belarus, Alexandr Lukasenko. ”Este probabil ca serviciile competente in asigurarea securitatii, inclusiv a celei din metrou, sa fi esuat”, a adaugat Ozerov, care a estimat ca este vorba de un atac terorist al ISIS. Dupa tragedie, securitatea a fost intarita si la Moscova. ISIS le-a cerut combatantilor sa loveasca Rusia, dupa inceputul campaniei militare rusesti in Siria. Serviciile de securitate ruse au anuntat in mai multe randuri ca au dezmembrat celule jihadiste care se pregateau sa loveasca in Moscova si in Sankt Petersburg. ”Luam in considerare toate pistele si, fireste, si cea a unui atentat teorist”, a declarat Putin in timpul intalnirii cu Lukasenko.

Bombe cu srapnel

Agentiile rusesti au informat ca ”doua dispozitive explozibile au fost detonate in vagoanele din statiile ”Sennaya Ploscead” si ”Institutul Politehnic”. Potrivit lui Dmitri Efimov (expert de securitate) dispozitivele explozibile contineau srapnele, ceea ce explica numarul mare de morti si raniti. explozie Teroristii lovesc acasa la Putin mertou 1 Teroristii lovesc acasa la Putin rusia 5 Teroristii lovesc acasa la Putin rusia 6 Teroristii lovesc acasa la Putin rusia 9 Teroristii lovesc acasa la Putin rusia7 Teroristii lovesc acasa la PutinUlterior, alte informatii indicau o singura explozie care a avut loc intre cele doua statii, cand trenul ajungea in statia ”Institutul Politehnic” dinspre ”Sennaya Ploscead”. Alte surse indicau ca dispozitivul explozibil era de fabricatie artizanala si de ”mica putere”, avand intre 200 si 300 grame de TNT. Insa aceasta este relativ, atunci cand este umplut cu srapnel si detonat in metrou. O alta bomba artizanala a fost neutralizata in statia Ploscead Vosstania, la cateva ore de la explozia (sau explozile) care au ucis noua oameni in statia ”Institutul Politehnic” din centrul orasului. Parchetul General a anuntat ca a deschis o ancheta pentru ”atentat terorist”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!