AcasăNewsTerenurile agricole, mai profitabile pentru investitori decat metalele pretioase. Vezi de ce!

Terenurile agricole, mai profitabile pentru investitori decat metalele pretioase. Vezi de ce!

Aurul este o investitie buna pe timp de criza, ne sfatuiau recent analistii financiari. Numai ca, in ultima vreme, tot mai multi dintre ei pariaza pe terenurile agricole, despre care spun ca sunt mai profitabile pentru investitori decat metalele pretioase.

Cu acest gand au pornit la drum investitori din tari emergente care vad in terenurile agricole din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Lituania si chiar Romania sau Moldova o investitie buna.

Numai in ultimii cinci ani, tarile sarace au vandut pana la 20 de milioane de hectare de teren arabil, profitand de goana Chinei sau a Emiratelor Arabe Unite pentru asigurarea securitatii alimentare.

Rusii vor sa arendeze hectare intregi tarilor din Asia de Sud-Est, in conditiile in care un sfert din suprafata agricola este necultivat.

Si Romania figureaza pe harta investitorilor straini. Investitorii arabi doresc sa cumpere terenuri agricole cu suprafete cuprinse, in medie, intre 2.000 si 5.000 de hectare, si sa incheie parteneriate cu producatorii romani, pe termen lung, pentru cumpararea produselor acestora, potrivit incont.ro

Chiar ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, i-a indemnat recent pe fermieri sa nu isi vanda terenurile agricole pe care le detin deoarece in urmatorii ani pretul acestora va creste foarte mult, iar la unele ar putea ajunge si la 25.000 de euro pe hectar.

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger