AcasăNewsTeodorovici isi infige coltii in gatul lui Iohannis

Teodorovici isi infige coltii in gatul lui Iohannis

Inca un PSD-ist musca din presedintele Incurca-Lume

Cel mai mare pericol pentru Romania in momentul de fata il reprezinta absenta unui buget pe anul 2019 – din ambitia presedintelui Klaus Iohannis (sasul cu viza de flotant la Cotroceni refuza sa promulge legea), finantele tarii sunt blocate si nicio speranta nu se intrevede pentru luna in curs. Opozitia mustaceste la gandul ca social-democratii dovedesc nepricepere si chiar lasitate, in timp ce politicienii Puterii privesc nauci spre liderul Liviu Dragnea, asteptand o reactie categorica, un gest prin care sa fie pedepsita ingerinta sefului statului in actul de guvernare. De unde, dinspre Kiseleff 10 adie un vant primaveratic de astenie si nu sunt semne ca letargia teleormaneasca nu-i pe sfarsite.

Inca un PSD ist musca din presedintele Incurca Lume

Numit ministru ca sa faca ordine in finantele tarii, Eugen Teodorovici se vede faultat chiar la el acasa, pe teren propriu. Nervos, ridica privirea intrebatoare spre antrenori, insa Dragnea si Dancila il ignora si, tacit, gireaza intrarile grosolane ale adversarilor. Miercuri seara, insa, Orlando n-a mai rezistat si i-a luat la bani marunti. Si pe ei, si pe presedintele Iohannis, cel care tine o tara intreaga prizoniera intre interesele sale meschine. Josnic comportament, dar la del de condamnabila este si tabara cealalta, fiindca permite ca institutiile si oamenii sa aiba de suferit din pricina unui individ atat de scortos.

„M-am cam saturat de diplomatie”

In PSD, tot mai multe voci se ridica din pozitia de ghiocel pe care Liviu Dragnea a comandat-o cand vine vorba de Klaus Iohannis. Iar Lia Olguta Vasilescu nu este singurul nume cu greutate revoltat, pe lista nemultumitilor s-a inscris si ministrul Finantelor Publice.

Cand nu mai poate de grija bugetului presedintele se refugiaza la schi

Miercuri seara, invitat la Antena 3, Eugen Teodorovici a dat de pamant cu presedintele si nu s-a ferit sa critice atitudinea conducerii Partidului Social-Democrat: „Doamna prim ministru este un diplomat, ea spune lucrurilor pe nume, dar, totusi, e foarte diplomata. In schimb, eu m-am cam saturat de aceasta diplomatie si deja o iau ca pe o ofensa din partea domnului presedinte, care isi permite deja prea mult. Acum o iau si personal cand spune ca e un buget al rusinii, ca am masluit cifre, ca am ascuns, ca am furat. Daca este atat de sigur pe domnia sa ca va avea un nou mandat, de ce nu-si pune pe masa demisia si sa spuna asa – «Eu sunt convins ca asa este, ca mine! Daca e ca mine, sa plece ministrul de Finante, dar daca este cum spune Guvernul, plec eu!». Lectia asta despre economie sa o dea cui vrea domnia sa, dar deja sare calul. Noi, PSD, facem o mare greseala ca nu raspundem pe masura!”.

Pierderi de sute de milioane

Fiindca Legea bugetului nu este promulgata, autoritatile locale pierd in fiecare luna 300 de milioane de lei. Iar pe plan extern, Romania este afectata cand vine vorba despre imprumuturi. Ii pasa lui Iohannis de salariatii si pensionarii care asteapta cu ingrijorare ziua de leafa, nestiind daca sunt sau nu bani de chenzine? Deloc!

„La nivel local se pierd lunar aproximativ 300 de milioane de lei prin faptul ca acest buget nu este aprobat. Oricate solutii financiare, juridice am cautat ca lucrurile sa mearga si in situatia asta, tot avem un stop, ca nu putem merge asa foarte mult timp. Gasim solutii pentru a lansa licitatii noi, pentru a se plati pensii si salarii, dar undeva tot ne oprim”, zice Teodorovici. Un scenariu negru pentru Romania ar fi blocarea intregului aparat de Stat, ceea ce nu tine de SF cu un presedinte ca Iohannis.

Ministrul Finantelor explica si pozitia rusinoasa pe care a adoptat-o intreaga Opozitie: „Si guristii aia din Opozitie au spus anul trecut ca a masluit Teodorovici datele. A facut deficitul de 5%… Uite ca a venit de la C.E. Raportul de tara si in el scrie ca deficitul de cash este de 2,88, exact cum am spus eu anul trecut. Deci, aberatii! Anul trecut, cand MFP a iesit in piata sa se imprumute, exact atunci veneau declaratii ale Opozitiei si ale presedintelui, care mie imi dadeau costuri mai mari in piata, de imprumut. Noi o sa facem o situatie foarte clara cu aceste declaratii, cu momentele in care noi ne-am imprumutat in piata si toate aceste efecte negative, pentru ca ele conteaza (…) Faptul ca bugetul este blocat poate sa afecteze absolut tot. Abordarea domnului presedinte este una din pachetul acela meschin de instrumente cu care crede ca va castiga simpatia nu stiu cui. Pana si primarii domniei sale sunt ofticati si strang din dinti, pentru ca pierd bani”.

Reamintim ca, desi Curtea Constitutionala a respins sesizarea presedintelui privind Legea bugetului, Klaus Iohannis tot a refuzat sa promulge actul primit si a anuntat, pompos, ca va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului. In felul acesta, sansele ca Romania sa intre in incapacitate de plata tocmai in preajma Pastelui devin pe zi ce trece tot mai mari.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.664 afisari

6 COMENTARII

  1. @ Ați zice și că partidelor politice ce și-au votat finanțări din bugetul public , pentru cheltuielile partidelor ,datorită obținerii de mandate parlamentare, le-ar putea conveni să voteze să le fie finanțați și alegătorii care i-au votat ,din bugetul public ?

    • Magureanul: EXCELENT a fot BASECU, Udrea, BOC % trebuia sa fi ramas pe viata presedinte. Nu exista natie mai proasta, inganfata decat dea romana. Romanii pot trai doar cu „pumnul” in gura si cu „conducator suprem”.

  2. NeMagureanul si Rezistentul sunt unul si acelasi , o vuvuzea tiraspoleza mancurta care face matanii evlavioase romanilor cu fruntea la buric si behaie disperat in pozitia capra .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger