AcasăNewsTeodorovici insista: toaca intr-una la banci

Teodorovici insista: toaca intr-una la banci

Cat ar fi ele de multinationale cu ”portocale”, bancile nu-l impresioneaza pe Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor cere bancilor care aspira la statutul de ”partener” sa relaxeze conditiile de finantare in piata, daca chiar vor sa fie tratate asa.

Cat ar fi ele de multinationale cu portocale bancile nu l impresioneaza pe Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici nici nu vrea sa auda despre un parteneriat cu sistemul bancar cata vreme bancile se gandesc doar la cum sa obtina ele un profit cat mai mare – pe seama romanilor, evident. ”Nu. Bancile vor fi partenere cand efectiv vor relaxa foarte mult conditiile de finantare in piata. Atunci vor deveni cu adevarat partenere. Pana una-alta sunt finantatori care isi pastreaza intr-un mod cat mai avantajos pentru ei sau ele finantele disponibile”, a trimis ministrul de Finante bancile la plimbare. Si tot Teodorovici si-a mai exprimat o nemultumire: nu este de acord cu prevederea care obliga angajatorii sa plateasca lucratorii straini cu salariul mediu pe economie. ”In Romania avem o prevedere din 2010 care spune ca cel care vine din afara Romaniei sa lucreze, noi avem obligatia, sau piata, de a-i asigura un salariu mediu pe economie. Timp in care pentru cei care sunt in Romania e si salariu minim pe economie. E o diferenta care trebuie sa dispara. Asta ar fi una dintre primele modificari, aceea de a nu a mai avea conditionalitatea de a plati celui care vine din afara Romaniei un salariu mediu pe economie. Piata este care trebuie sa decida. Noi, ca stat, punem un salariu minim pe economie, dar piata trebuie sa fie cea care trebuie sa aleaga intre posibili angajati”, si-a sustinut deschis Teodorovici punctul de vedere.

author avatar
Simona Badulescu
414 afisari

1 COMENTARIU

  1. Fătucă, tu și încă vreo doi colegi ați asasinat limba română. Se scrie întruna (adică mereu etcetera) nu în (tr-)una, care e cu totul altceva. Nu mai insistăm cu adverbele și complementele circumstanțiale, că e jale. E inimaginabil cît de vraiște sînt unii așa-ziși jurnaliști!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger