AcasăNewsTeleviziunea Publica inca nu are sef

Televiziunea Publica inca nu are sef

Incertitudinea privind numele celei sau a celui care va conduce Televiziunea Publica se va mentine cel putin pana saptamana viitoare, avand in vedere ca nu s-a reusit ca, din directia Consiliului de Administratie al TVR, sa se faca o propunere pentru aceasta postura.

Dupa ce alesii neamului au respins, seara trecuta, numirea lui George Orbean la sefia TVR, in cursul acestei zile s-a dat votul, in cadrul Consiliului de Administratie al TVR, in privinta celor doua noi propuneri care au aparut, in conditiile in care era nevoie sa fie deschisa o noua procedura in vederea desemnarii sefului Televiziunii Publice, odata ce numele lui Orbean, care a fost, dupa cum se stie deja, sustinut de Guvern in aceasta cursa, a picat la vot, dupa ce initial nu primise nici avizul Comisiilor pentru Cultura.

Au fost doua propuneri pentru functia de presedinte-director general al TVR- Doina Gradea si Monica Ghiurco, doar ca, avand in vedere ca la votul dat miercuri au fost prezenti 12 din cei 13 membri ai Consiliului de Administratie al TVR, dar si ca fiecare persoana a primit cate sase voturi, e nevoie ca procedura sa fie reluata.

Ca urmare, o decizie ar urma sa se ia abia saptamana viitoare. „Legea ne spune clar ca acea propunere pe care Consiliul de Administratie o inainteaza comisiilor reunite, timp de 7 zile, Parlamentul trebuie sa ia o decizie. In situatia actuala exista aceste doua propuneri (…) Cu siguranta, in cursul zilei de luni, Consiliul trebuie sa se intruneasca, sa ia o decizie, pentru ca aceasta institutie trebuie sa functioneze”, a lamurit Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de Cultura a Camerei.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger