AcasăNewsTelekom ingroasa obrazul

Telekom ingroasa obrazul

Stimati clienti, va mai dam o teapa !

Desi brandul apartine Deutsche Telekom, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii la nivel mondial, in Romania penduleaza intre smecherie si tupeu. Reclamata pentru ca pacaleste clientii, confruntata cu greve ale propriilor angajati, Telekom face ce n-a spus seful Miroslav Majoros in apelul sau pentru “restructurarea” companiei: majoreza pretul abonamentelor fix si mobil, incepand cu 15 aprilie. Asa e la noi, strategia corporatista are apucaturi de  Obor.  Pe sleau –  fraierilor, va taxam in plus pentru aceleasi servicii.

Stimati clienti va mai dam o teapa

Pretul pentru fiecare serviciu fix (voce fixa, internet, TV) si pentru fiecare abonament mobil, pentru clientii rezidentiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fara TVA), adica cu aproximativ 2 lei. Aceasta majorare nu va fi aplicata optiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe. Clientii business vor primi o notificare scrisa in care sunt anuntati, de asemenea, de schimbari aferente contractelor. Tare, oricum Digi le-a luat-o inainte, de la 1 ianuarie costa mai mult abonamentele pentru serviciile de televiziune, telefonie mobila si fixa, Internet mobil si fix, atat pentru abonamentele noi, cat si pentru contractele in derulare. Evident, marota este ordonanta Guvernului privind masurile fiscale, dar asta nu a impedicat compania sa raporteze un profit frumusel de 61,7 euro in 2017. Bani in Romania face si Telekom, mai precis veniturile totale in 2018 au fost de 933 milioane de euro.

Ne umplem buzunarele, nelimitat

“Noi facem business, nu caritate”, spunea slovacul Majoros, cel care a preluat conducerea grupului de firme Telekom Romania, format din fostele Romtelecom si Cosmote, la inceputul anului 2016, inlocuindu-l pe Nikolai Beckers, numit in aceasta functie in 2013. „Daca nu ne adaptam, vom avea soarta Kodak sau Nokia”, ii dascalea acelasi Majoros pe angajatii care protestau in strada fata de  „concedierile abuzive si mascate obscur” din ultimii ani. Vezi bine, respectivele companii “au pierit din cauza lipsei de viziune si incapacitatii de a prevedea viitorul, de a lua orice masura necesara pentru a se adapta si a se transforma”. Asta e piata, pe de-o parte, pe alta, la Telekom nu e vorba de nicio masura de business, ci de o ordinara ciupeala in plus, o reteta clasica, cu angajati mai putini si prost platiti. De ce trebuie sa umble la portofel utilizatorii pentru incompetenta si lacomie ? Altminteri, operatorul telecom ia viteza  sa se incaiere cu ProTV pentru mai multi bani, cei doi apucatori se santajeaza reciproc pentru retransmiterea emisiunilor. Nemtii vor sa tina Telekom pe linia de plutire pe principiul ne pleaca sute de mii de clienti ( despre pataniile lor s-ar scrie o carte), dar aducem un sef sa umble trei ani pe la oaresce departamente, vinde niste active toxice, salta tarifele, taie din personal si, misiune indeplinita, compania a facut profit. Pana la urma doar numele o diferentiaza de fosta Romtelecom, detinuta de grupul elen OTE si Ministerul Comunicatiilor , Telekom si-a innoit doar vopseaua dar a ramas cu mentalitatea unei companii de stat.

author avatar
Andrei Coman
1.374 afisari

6 COMENTARII

  1. Lasa bre ca merge asa,ne-am obisnuit cu ea,adica viata din Colonie,unde stapanii isi fac de cap,ca asa sunt ei,hrapareti si foarte lacomi,iar institutiile asa zisului stat le aproba orice aberatie,de frica ordinelor stapanilor.

  2. Jurnalism facut de nemernici! Pai spune bai autorule de ce scumpesc astia tarifele,fa o analiza,nu scrie ca orice prost,la comanda. N-o fi ca a bagat psd-ul taxa aia? Povesti cu colonii,ca ne exploateaza unii sunt pe calapodul unei anumite propagande dusmane noua. Autorul nu traieste in RO? N-a vazut ca s-au scumpit absolut toate? In concluzie,nu va e ba,rusine,ziar de doi lei?

    • Am avut abonament la Romtelecom in valoare de 85 lei( aprox) M-au sunat să-mi propună ( fiind client vechi) o reducere de 10 lei. Bineînțeles că am fost de acord, dar o data cu reducerea, mi-au introdus chiria pe echipamente, 20 de lei.Contractul scris a venit târziu.Apoi au scos doua posturi de sport și le-au introdus contra cost. Fir-ar ai dracu’ de PSD-isti!

  3. Dar despre taxarea hârtiei pentru facturi la prețul de 2,50 lei ce părere aveți, fiind singura prestatoare de servicii care percepe taxa pentru hârtia pe care este tipărită factura? Nu așa că este curată hoție la drumul mare?

    • Sul-ESCU ,ala e pretul la hartia igienica folosita cu care iti stergi boticu , uita-te ce a postat ” Psd” si nu iesi din cuvantul partidului , pune mana si cotizeaza , esti impotriva incasarilor si umflarii buzunarelor noastre din incasari de taxe ,tradatorule ? Executarea !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger