Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Telefoanele, interzise in scoli, uniformele nu mai sunt obligatorii

Telefoanele, interzise in scoli, uniformele nu mai sunt obligatorii

Autor:

Reguli noi pentru scolile din Romania: la inceputul orei,  elevii sunt obligati sa-si depoziteze telefoanele mobile intr-un spatiu dedicat special in clasa, iar serviciul pe scoala si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma sunt interzise, sunt cateva dintre prevederile noului Regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, modificat de catre ministrul Educatiei, Liviu Pop.

 

652x450 079059 telefonul mobil la scoala pro si contra 1 Telefoanele, interzise in scoli, uniformele nu mai sunt obligatorii

Regulament nou pentru scolile din Romania

Telefoanele mobile pot fi folosite in timpul orei de curs numai cu acordul cadrului didactic in situatia folosirii lor in procesul educativ sau in situatii de urgenta. Noul regulament mai prevede ca notele nu pot fi folosite ca mijloc de coercitie: “Rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota, punctaj nu poate fi folosit ca mijloc de coercitie, acesta reflectand strict rezultatele invatarii, conform prevederilor legale”. Totodata, este interzisa si constituie abatere disciplinara implicarea copiilor elevilor sau a personalului din unitatea de invatamant in strangerea si/sau gestionarea fondurilor. Pentru frauda constatata la evaluarile scrise, inclusiv la probele scrise din cadrul examenelor organizate la nivelul unitatii de invatamant, conform prezentului regulament, se acorda nota 1 sau, dupa caz, calificativul insufficient. Elevii scutiti medical in timpul orelor de educatie fizica si sport urmeaza sa primeasca sarcini organizatorice. De asemenea, personalul din invatamant are interdicitia de a incuraja actiuni de natura sa afecteze  imaginea publica a elevului si viata intima privata sau familiala a acestuia, se mai arata in document.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!