AcasăNewsTehnologia 5G aduce miliarde de euro la PIB

Tehnologia 5G aduce miliarde de euro la PIB

Obiectiv: serviciile digitale, in oferta operatorilor locali in 2020

ANCOM a lansat in dezbatere  publica Strategia Nationala pentru 5G, implementarea tehnologiei digitale pentru modernizarea Romaniei va aduce beneficii de 4,7 miliarde de euro si peste 252.000 de locuri de munca.

Obiectiv serviciile digitale in oferta operatorilor locali in 2020

Pana la data de 15 decembrie 2019 se va finaliza licitatia pentru acordarea drepturilor de utilizare a benzilor de frecvente vizate pentru furnizarea de comunicatii fixe si mobile asociate acestei tehnologii. Trecerea la a 5-a generatie mobila  permite capacitati si viteze de transfer mai mari de 10 ori fata de tehnologia precedenta,  Comisia Europeana are drept obiectiv lansarea in 2020 a primelor servicii 5G, iar efectele de multiplicare in ansamblul Uniunii sunt estimate la 142 miliarde euro si 2,4 milioane locuri de munca. Efectele de antrenare estimate pentru patru sectoare (autovehicule, transporturi, utilitati si sanatate) arata beneficii de 62,5 miliarde euro/anual, la nivelul UE. Pentru realizarea acestor deziterate necesarul de investitii este de 2,3 miliarde de euro in Romania, in timp ce, la nivelul UE, acesta poate ajunge la 58 miliarde de euro. La orizontul anului 2025, serviciile 5G vor acoperi toate centrele urbane functionale, intreaga lungime a autostrazilor, drumurilor expres si cailor ferate modernizate, finalizate sau care urmeaza a fi date in folosinta pana in acel an. De asemenea, aeroporturile internationale, porturile maritime si fluviale vor fi acoperite de viitoarele retele 5G, indoor si outdoor in scenariul de comunicatii tip masina, spune Adrian Grindeanu, presedintele Autoritatii de reglementare in comunicatii.

author avatar
Bogdan Borcea
249 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai ma terminați ca moare lumea de cancer de la radiații. Și 4 G merge ca o căruță cu un cal și amăgiți omenirea cu tâmpenii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger