AcasăNewsTehnocrat la DNA

Tehnocrat la DNA

Pentru deruta si impresie artistica, mai multe agentii au lansat ideea ca Iohannis o sustine pe Kovesi

 

Asa cum se stie, Klaus Iohannis a emis azi decretul de demiterea a sefei DNA. Dupa mai bine de 30 de zile de la decizia CCR, presedintele si-a luat inima-n dinti si si-a trimis purtatorul de cuvant sa anunte ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa elibereze biroul de la DNA. In acest context, se nasc mai multe intrebari: de ce a asteptat Iohannis 30 de zile, de ce a riscat sa faca o figura proasta in fata Europei, de ce a dat sansa PSD sa vorbeasca legitim despre suspendare?

La aceste intrebari exista un singur raspuns, Iohannis a fost santajat de fosta sefa a DNA cu dosarul legat de casele din Sibiu. Astazi, presedintele avea de ales intre suspendare si pericolul legat de santajul fostului procuror sef.

Razbunarea lui Kovesi

La conferinta de despartire, Kovesi a declarat printre sughituri ca ”lupta continua” si ca ea ramane procuror. Aceste detalii care le-au scapat multora sunt o amenintare subtila pentru cei care-i canta prohodul. In acest moment, Iohannis a scapat de pericolul iminent al suspendarii dar razbunarea Laurei Kovesi se apropie. Deja diviziile de presa legate ombilical de fosta sefa a DNA au declansat un val de atacuri la presedinte. Liviu Avram, CTP, Ioana Ene Dogioiu sunt doar cativa dintre jurnalistii care il critica dur pe presedinte pentru demiterea seferi DNA.

In viitorul apropiat este posibil ca dosarul doamnei Carmen Iohannis sa apara din nou in atentia publica, eventual la pachet cu alte dosare din mandatul de primar al lui Klaus Iohannis la Sibiu. De asemenea, campul media controlat direct sau indirect de diferite surse puternice din justitie va contribui decisiv la erodarea imaginii presedintelui. Practic, prin decizia luata, Klaus Iohannis s-a asigurat ca ramane singur intr-un joc de opozitie care il contrapune deopotriva actualei puteri oficiale (PSD) si neoficiale (parghii Kovesi).

Singura solutie

Singura solutie pentru Klaus Iohannis este ca acesta sa se consulte cu Tudorel Toader si cu CSM pentru a se asigura ca numeste in sfarsit un procuror impartial la DNA. O varianta impartiala, care sa duca o lupta anti-coruptie degrevata de ingerinte ale politicului ar fi singura solutie pentru scoaterea din sah a presedintelui. Ar fi singura varianta prin care Iohannis ar putea sa se apere impotriva abuzurilor si santajului. Varianta unui tehnocrat la DNA ar fi, de fapt, singura varianta fezabila, care ar asigura pacea democratica, pastrarea principiului separatiei puterilor dar si mentinerea unui mediu de interactiune lipsit de santaj pentru actorii politici.

author avatar
Andrei Coman
732 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da,deci da,sa fie numita sefa la dna fostul ministru al justitiei din guvernul lui tehnocrat si anume pruna coapta in halat nespalat de la cumparare.Mai ales ca aceasta nu da un eurocent pe respectarea drepturilor omului,mai ales oamenilor din Colonie,unde a fost trimisa de stapani sa guverneze pentru ei si impotriva localnicilor=mai ales cei cu capital mic sau mare autohton.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger