Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Techirghiolul ramane fara namol!

Techirghiolul ramane fara namol!

Autor:

Localnicii din Techirghiol sunt in alerta. O decizie aprobata de Guvern ar duce la disparitia unui adevarat brand romanesc. O minune a naturii, Lacul Techirghiol este in pericol sa dispara daca namolul cautat in toata lumea pentru proprietatile sale miraculoase va fi vandut, la tona, in strainatate.

 

namoş 2 720x434 Techirghiolul ramane fara namol!

Occidentul ne lasa si fara noroiul terapeutic

Autoritatile din sudul Litoralului sustin ca Guvernul ar fi aprobat unei firme o licenta de cercetare sub care se ascund, de apt, intentii de exploatare.

In timp ce sanatoriile din zona returneaza namolul folosit in lac pentru a regenera resursa naturala, reprezentantii investitorului au recunoscut ca ar putea sa-l exporte bani buni. Lacul Techirghiol, unic in Europa prin calitatile lui, se afla sub protectia UNESCO. Techirghiolul aduce in fiecare an in zona peste 100.000  de turisti, dintre care jumatate sunt straini. Cel mai mare lac salin din Romania isi datoreaza celebritatea namolului sapropelic, bogat in materii organice. Proprietatile medicale unicat ajuta la vindecarea sau ameliorarea unor afectiuni cum ar fi sterilitatea, reumatismul sau boli ale pielii. Numai ca acest zacamant, mai pretios decat aurul, cu efecte miraculoase, ar putea sa dispara prin excavare si apoi export. O firma din Caransebes a primit acceptul Guvernului sa faca prospectiuni in cautarea unor zone virgine din lac, pline cu namol. Autoritatile locale sustin insa ca acesta este primul pas pe care firma, cu investitor german, l-a facut in vederea exportarii namolului.


2 comentarii to Techirghiolul ramane fara namol!

  1. huo

    mafia masonilor cu legaturi pe pietele internationale

  2. Ladiana

    Care sunt mafioții de la noi care vor sa vândă și singurul medicament ieftin pt romani? De ce nu dați nume , pt ca este greu sa faceți investigații? Ați preluat o știre și atât. Acesta este un subiect arzător și media poate opri vânzarea acestei bogații.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!