AcasăNewsTayyip Erdogan: „Blestemate sa fie politicile voastre internationale!”

Tayyip Erdogan: „Blestemate sa fie politicile voastre internationale!”

Tayyip Erdogan

Adjunctul secretarului de Stat american, Wendy Sherman, a anuntat ca „linia rosie” in Siria a fost trecuta de cel putin doua ori. Dar cu „pasi mici”! Inca mai trebuie dovezi!

Tayyip Erdogan

Declaratia a fost facuta inainte sa ajunga la Washington premierul turc, Tayyip Erdogan, cu grosul dosarului. De parca americanii i-ar fi transmis dinainte ca nu vor fi convinsi.

„National”, singurul ziar care a prezentat dovezile

BBC a facut headline joi ca reporterul lor a fost la Saraqib si a vorbit cu doctorii dintr-un „spital local” si cu rudele victimelor atacului cu arme chimice lansate din elicoptere. Si a amintit de victima Maryam Khatib, care a decedat.

Facsimil din ziarul National, cu relatarea despre atacul din Saraqib

Cert este ca ziarul„ National” a fost singurul care a relatat imediat ca, la 29 aprilie, la Saraqib, provincia Idlib, elicoptere guvernamentale au efectuat un atac chimic, victimele ajungand la spitalul Bab Alhawa, din Reyhanli, Turcia. (https://www.national.ro/dezvaluiri/imagini-socante-iata-dovada-ca-bashar-al-assad-a-folosit-luni-arme-chimice-286555.html/)  Iar la data de 6 mai 2013, cand marile agentii relatau declaratia Carlei del Ponte, ca „rebelii au folosit arme chimice”, ziarul National a citat raportul spitalului: „Au fost internati la Urgenta sase pacienti expusi la arme chimice, sarin, lansat din elicoptere in Saraqib. Pacientii prezinta urmatoarele simptome: insuficienta respiratorie, dureri abdominale, greata si varsaturi, vedere neclara/mioza,  eritem. Au fost tratati cu atropina, iar unii au fost transferati la alte spitale din Turcia pentru tratament. Doua decese.”

Merriam Khatib, 45 de ani, decedata, prezentand „constrictia pupilei” de la gaz toxic

Liniste totala asupra masacrului de la Banyas

La intrevederea cu Obama, de azi, Erdogan, bazandu-se foarte mult pe „dosarul chimic”, vroia sa insiste pentru instaurarea unei interdictii de zbor, ca aviatia lui Assad sa nu mai poata sa-si lanseze atacurile asupra populatiei. Intalnirea vine la o zi dupa ce Adunarea Generala a ONU a condamnat regimul lui Bashar al-Assad. Se pare insa ca s-a stricat prietenia dintre Erdogan si Obama. Mai ales de cand Casa Alba nu a luat in considerare nici evidentul  masacru de la al-Bayda, Banyas, comis de militiile alawite, ceea ce il doare cel mai tare si pe demisionarul presedinte al opozitiei Moaz al-Khatib. Dar marile agentii de presa erau preocupate de „rebelul mancator de inimi”,  uitand sa relateze ca furiosul promitea alawitilor „aceeasi moneda” ca la Banyas. „Blestemate sa fie politicile voastre internationale!”, ar fi izbucnit Erdogan in fata acestei „pozitii” a SUA.

[youtube]zJ2ysFsC9Zg[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
542 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger