AcasăNewsTaximetristii protesteaza la Parlament: "Tariful reglementat, clientul protejat"

Taximetristii protesteaza la Parlament: „Tariful reglementat, clientul protejat”

Peste 400 de taximetristi din Capitala protesteaza, marti, in fata Palatului Parlamentului, cerand adoptarea Legii taximetriei si scoaterea din Bucuresti a care nu au licenta locala de transport, ei amenintand cu declansarea de proteste la nivel national daca solicitarile lor nu vor fi aprobate.

Taximetristii au venit la protest cu masinile, pe care le-au parcat in jurul Parcului Izvor din Capitala, circulatia desfasurandu-se cu dificultate. Protestatarii au afisat bannere galben cu negru pe care scrie „Spuneti NU pirateriei votand Legea taximetriei”, „Pasarile de la tara sa zboare din Capitala”, „Protejati clientul de tot Parlamentul”, „Tariful reglementat, clientul protejat”.

Initiatorii protestului le-au transmis parlamentarilor ca actiunea de marti reprezinta ultima solutie legala de care dispun pentru a le atage atentia asupra problemelor cu care se confrunta taximetristii. „Suntem pregatiti ca in situatia neadoptarii propunerilor noastre, transmise in repetate randuri parlamentarilor, sa declansam actiuni de protest la sfarsitul lunii aprilie, la nivel national”, a spus unul dintre protestatari.

Organizatorii protestului au mai spus ca principalele revendicari vizeaza desfasurarea activitatii de taximetrie numai in raza localitatii care a emis licenta, tarifarea sa fie reglementata de autoritatea locala, aplicarea de sanctiuni celor care desfasoare activitati de transport persoane fara sa aiba licenta sau autorizatie si eliminarea obligativitatii dispeceratelor. „Apelarea la serviciul de dispecerat trebuie sa devina optionala. Aceasta activitate de taximetrie se poate desfasura in conditii de siguranta si in lipsa dispeceratelor, care au fost create pentru a percepe taxe mascate, nu pentru a oferi servicii reale”, a mai spus unul dintre initiatorii actiunii de protest.

Protestatarii huiduie, ei fiind mai inversunati atunci cand se discuta despre taximetristii care circula prin Bucuresti fara sa aiba licenta emisa in Capitala. De altfel, ei ii numesc pe acestia „hoti” si de cateva ori au facut referire directa la o anumita firma din Ilfov. Acestia striga „afara cu Ilfovul” si spun ca legea actuala este facuta cu dedicatie pentru anumite firme protejate de apropiati ai celor de la putere.

Protestul din Piata Constitutiei, latura dinspre Izvor a Camerei Deputatilor, este organizat de Camera Taximetristilor din Municipiul Bucuresti, Asociatia Nationala a Operatorilor de Transport in Regim de Taxi si Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti. Protestatarii cer introducerea pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputatilor si votarea modificarilor la Legea 38/2003, care reglementeaza activitatea de taximetrie.

author avatar
Ciprian Purice
165 afisari

5 COMENTARII

  1. Domnisoara draga de ce generalizati si la ce va referiti? Cunoasteti problemele lor? Mai informativa si apoi sa faceti comentarii.

  2. va salut!
    Doamna sau Domnisoara Ristea Andreea…
    multi clienti ne considerati slugile voastre,ca si cum noi am avea nevoie de voi…vedeti realitatea,VOI aveti nevoie de NOI.
    noi am luat fiinta datorita nevoilor Dumneavoastra,altfel nu s-ar fi inventat taxi-ul si nici mijloacele de transport in comun.
    noi am investit in aceasta afacere care este un mijloc legal de a ne castiga existenta.
    nemultumirile noastre sunt si mai mari ca ale Dumneavoastra,noi suntem zilnic prejudiciati,atat financiar cat si ca imagine…priviti la niste PIRATI si vedeti taxi-metristi
    multi dintre noi avem studii superioare cu licenta si doctorate,nu suntem niste analfabeti,cunoastem si cate doua limbi straine
    avem contact cu tot felul de oameni,caractere.Unii sunt destepti,altii prosti,unii bogati,altii saraci,unii miros bine,altii miros ca un wc public,unii civilizati,altii puscariasi genul „sa moara mama”…
    Stiti careva ce inseamna zilnic sa iei alaturi de tine oameni pe care nu i-ai vazut in viata ta?
    Stiti ce inseamna cand iei pe cineva in taxi si miroase de zici ca are aroma de hepatita?Iti este teama sa nu duci ceva boli sau mizerii acasa?
    Cati taximetristi au fost talhariti si ucisi???!!!
    Va rog sa ma iertati ca am fost direct…insa multi calatori nu ne intelegeti si nu aveti nici cea mai mica idee cu ce ne confruntam zilnic.
    Cu respect:
    taxi4you

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger