AcasăNewsTaxele tin Sfantul Mormant inchis

Taxele tin Sfantul Mormant inchis

Considerat loc sacru al crestinatatii, Sfantul Mormant este vizitat de sute de mii de pelerini anual

Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, locul unde, potrivit traditiei crestine, a fost crucificat si inmormantat Iisus Hristos, era in continuare inchisa ieri, a doua zi consecutive,  in semn de protest impotriva unor masuri fiscale israeliene vizand bunurile bisericilor.

Considerat loc sacru al crestinatatii Sfantul Mormant este vizitat de sute de mii de pelerini anual

Liderii bisericilor ortodoxa greaca, armeana si catolica – biserici care impart administrarea acestui loc sfant – au luat initiativa „fara precedent”,  potrivit acestora,  de a inchide , pe o perioada nedeterminata, portile Bisericii Sfantului Mormant. Inaltii prelati denunta decizia anuntata in urma cu cateva saptamani de catre municipalitatea israeliana din Ierusalim de a-i pune sa plateasca impozite pe proprietatile care nu sunt lacase de cult sau centre de educatie religioasa, dar in care se desfasoara activitati comerciale, generatoare de venituri, cum ar fi cele, spre exemplu,  obtinute din chirii. Liderii religiosi crestini protesteaza si impotriva unui proiect de lege care, potrivit acestora, atenteaza la drepturile lor de proprietate in Ierusalim. Potrivit bisericilor , aceste dispozitii israeliene urmaresc sa diminueze prezenta crestina la Ierusalim. Primarul orasului, Nir Barkat,
a declarat ca municipalitate intentioneaza sa recupereze restante fiscale de 650 de milioane shekeli (152 milioane de euro) pentru unele proprietati, cum ar fi „hoteluri, sali de conferinte si comert” apartinand bisericilor. Considerat loc sacru al crestinatatii, Sfantul Mormant este vizitat de sute de mii de pelerini anual. Biserica Sfantului Mormant este situata in orasul vechi din Ierusalim, partea palestiniana pe care Israel a ocupat-o de 50 de ani si a carei anexare este considerata ilegala de catre comunitatea internationala.

author avatar
Tudor Borcea
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger