AcasăNewsTaxa auto, inlocuita cu „timbrul de mediu”

Taxa auto, inlocuita cu „timbrul de mediu”

Proprietarii de masini poluante vor plati taxe mai mari

Taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita cu un „timbru de mediu”. Proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plati mai mult ca in prezent.

Proprietarii de masini poluante vor plati taxe mai mari

Premierul Victor Ponta a anuntat ca persoanele care detin autovehicule noi sau masini hibride ori integral electrice vor plati o taxa de timbru mai mica sau chiar vor fi scutiti de plata. Ponta a precizat ca valoarea timbrului de mediu va fi calculata de la caz la caz, in functie de emisia de noxe si capacitatea cilindrica a autovehiculului. Actul normativ referitor la timbrul de mediu nu a fost adoptat inca de Executiv, urmand ca in zilele urmatoare sa se ia o decizie in acest sens si sa se publice, ulterior, si normele de aplicare. In prezent se afla in vigoare taxa de prima vanzare auto (referitoare la prima inmatriculare in Romania a unui autovehicul), care fusese supendata de fostul guvern pana la data de 31 decembrie 2012.

author avatar
Arpad Dobre
1.267 afisari

2 COMENTARII

  1. 1.Vorbind de masinile inmatriculate inainte de 2007, ceea ce inseamna o taxa retroactiva,( ???? )ar trebuii o taxa egala pentru toti, deoarece vorbim de masini inmatriculate deja.
    2. Daca vorbim de masinile aduse, de afara, inainte de 2007, trebuie luat in seama ca acestea au platit TAXA VAMALA, care la vremea respectiva era la pretul taxei auto
    3.Iar daca vorbim de masinile aduse in prezent de afara as lua taxa egala la toate ( sa zicem 500 Euro ) dar as face diferenta la impozit ( asta in functie de capacitate, noxe si an inmatriculare ). Astfel acesti bani vor veni anual in visteria statului si nu o data la inmatriculare. In felul acesta se vor strange mai multi bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger