AcasăNewsTaxa auto a lui Boc a reintrat in vigoare

Taxa auto a lui Boc a reintrat in vigoare

Taxa auto introdusa pe vremea guvernului Boc si suspendata in vara anului trecut pana pe 31 decembrie 2012, a reintrat in vigoare, dar actualul executiv are in vedere modificarea vechiului act normativ.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, trebie sa prezinte guvernului un act normativ de reducerea taxei de poluare

Premierul Victor Ponta a anunta ca in prima sedinta din acest an a noului executiv se va discuta o noua formula de calcul al taxei auto. Aceasta va fi stabilita in asa fel incat sa nu poata depasi valoarea de achizitie a autoturismului, cum se intampla in prezent la aplicarea taxei de prima inmatriculare. Aceasta din urma a fost introdusa pe vreme guvernului Boc, iar in vara a fost suspendata, pana pe 31 decembrie 2012, insa termenul a trecut, iar taxa lui Boc a reintrat in vigoare, astfel ca persoanele care vor neaparat sa-si inmatriculeze masinile – second hand sau noi – aduse din strainate, vor plati sume care pot depasi chiar valoarea de achizitie a autovehiculului.

Pentru ca astfel de anomalii sa nu mai aiba loc, guvernul actual va discuta, in sedinta din 4 ianuarie 2013, un act normativ ce urmeaza sa stabileasca un nivel al taxei – care se va numi „de poluare” – ce nu va putea depasi pretul de cumparare al autovehicului adus din strainatate. Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Mediului, Rovana Plumb, să prezinte vineri guvernului o informare pe această temă.

author avatar
Arpad Dobre
697 afisari

3 COMENTARII

  1. Pt. masinile inmatriculate inainte de 2007 s-a platit la vremea aceea taxa vamala, eu spre exemplu am platit pt. un golf4 65.000.000(dupa banii care erau atunci),
    asa ca nu mi s-ar parea normal ca acuma pt. aceeasi masina sa mai trebuiasca sa mai platesc iar o anumita suma indiferent care ar fi aceea

  2. salut calin .stii care e pr.noi romani necajiti o sa platim toata viata noastra daca tacem si ne iau de prosti asta este te salut.

  3. bravo!Acum ce facem? Iesim iar in strada,ca s-o suspendati ?Mai ales ca daca nu va depasi valoarea autoturismului,sint sigur ca va fi egala cu pretul ei,in multe cazuri,deci m-am linistit.Eu unul,nu va voi plati nici mort 3500 de euro statului pentru a inmatricula o masina de 9-10 ani,o sa cumpar una de 30 de ani,ca taxa sa fie pe masura :50 de euro.S-o vedem si pe asta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger