AcasăNewsTarom, pe marginea prapastiei!

Tarom, pe marginea prapastiei!

In 24 de ore, cinci avioane ale companiei  nationale au avut incidente. Cursele Bucuresti – Munchen, Iasi, Timisoara si Satu Mare au fost intarziate datorita unor probleme tehnice ale trenului de aterizare, dar si unei posibile acrosari a unei aeronave cu luminile de balizaj ale pistei.

Compania face din ce în ce mai greu fată concurentei operatorilor low-cost

Cazurile sunt investigate de  Centrul de Investigatii pentru Siguranta Aviatiei Civile “Este vorba de starea tehnica a aparatelor”, ne  linisteste ministrul Transporturilor, Sorin Buse.

La nici un sfert de ora de la decolarea de pe aeroportul Henri Coanda, avionul cu destinatia Satu Mare  a facut cale intoarsa, avand probleme la retragerea trenului de aterizare. In cazul cursei spre Iasi este anchetata o eventuala coliziune. Vineri, cursa Bucuresti – Timisoara a fost amanata din cauza unui…difuzor defect.

Tarom are in prezent 22 de aeronave, dar va renunta la Airbus-urile A 310, incercand sa inchirieze avioane care sa nu fie mai vechi de 5 ani. Compania face din ce in ce mai greu fata concurentei operatorilor low-cost Blue Air,  Wizz Air sau Ryanair (un bilet Bucuresti– Cluj costa 31 de euro plus taxe de aeroport, fata de aproape 80 de euro la Tarom), desi, anul trecut avea o cota de 97% pe piata zborurilor interne. Flota Tarom are o vechime medie de 16 ani si este formata din trei tipuri de avioane: Boeing, Airbus si ATR, toate cu costuri foarte mari pentru mentenanta.

Concedieri masive la Romaero

Compania, specializata in intretinerea si fabricarea avioanelor, va concedia 150 de salariati pentru “a reduce cheltuielile”, procedeu care ar costa statul 5,65 milioane de lei. In prezent, la Romaero lucreaza peste 840 de angajati. Anul trecut a fost unul dezastruos pentru companie: pierderi de 34 de milioane de lei ( la o cifra de afaceri de 53,8 milioane de lei), datoriile crescand la circa 300 milioane de lei. Planul de disponibilizare afecteaza personalul TESA, muncitorii “indirect productivi”, dar si membrii conducerii executive.

author avatar
Bogdan Borcea
744 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger