AcasăNewsTarile care-si ruineaza fumatorii

Tarile care-si ruineaza fumatorii

Cea mai buna meserie pare statul la stat la cules de impozite si taxe pe tutun

Un pachet de tigari al carui pret va atinge10 euro. Va fi cazul Frantei, cadou de campanie de la Macron. Insa Hexagonul pare mic copil in asa zisa lupta impotriva fumatului in care preturile salta din condei si dupa bunul plac al vistieriilor UE sau non UE.

Cea mai buna meserie pare statul la stat la cules de impozite si taxe pe tutun

Ministrul francez al Sanatatii, Agnes Buzyn, a anuntat ieri ca vor urma sase cresteri de preturi pentru a ajunge la pachetul de 10 euro, la finele anului 2020. Aceeasi marfa va fi scumpita in acest an cu 35 eurocenti, pentru a se ajunge la 7, 10 euro/pachet. Apoi cu 50 eurocenti la fiecare sase luni, in 2018 si 2019. Si tot asa, din pix.

Cel mai ieftin pachet de tigari in Franta costa 6,30 euro. Poate le explica Macron francezilor ce face statul cu miliardele de euro pe care le baga anual in buzunar din buzunarele fumatorilor. Oricum, scumpirile anuntate vor lovi portofelul a cel putin 28, 7% din francezi, fumatori cotidiani. Insa campionul birurilor pe fumat este Australia, unde pragul de 10 euro/pachet a fost de mult atins. La ora actuala, in tara cangurilor un pachet costa 25 de dolari australieni, adica 16, 75 euro. Tot nu e bine! De anul viitor, cangurii de la finante vor creste cu 12, 5% pretul in fiecare an iar in 2020 un pachet de tigari va costa echivalentul a 27 euro. Si Noua Zeelanda lupta din greu impotriva fumatului, nu si a banilor pe care ii aduce. Tara a decis cresterea preturilor astfel ca, tot in 2020, pretul mediu al unui pachet sa bata in echivalentul a 20 de euro. Asta nu inseamna ca la ora actuala un pachet de tigari in Noua Zeelanda e mic: aproximativ 14,50 euro. In Norvergia, un pachet costa aproximativ 11, 50 euro. Urmeaza Irlanda, cu 10, 95 euro si Islanda, cu 10, 20 euro/pachet.

author avatar
Tudor Borcea
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger