AcasăNewsTarile arabe platesc interventia militara anti-Assad a SUA

Tarile arabe platesc interventia militara anti-Assad a SUA

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat in fata Comitetului pentru Relatii Externe al Senatului ca state arabe s-au oferit sa sustina financiar intreaga operatiune militara in Siria.

„Au facut aceasta oferta si da, aceasta oferta este pe masa”, a declarat John Kerry.

G20 discuta despre Siria „la cina”

Situatia Siriei, discutata „spre dimineata”

E adevarat, tarile arabe respective s-au oferit sa plateasca pentru o operatiune care sa termine cu regimul lui Bashar al-Assad, odata pentru totdeauna. „De fapt, unele tari au spus ca daca SUA sunt pregatite sa intervina asa cum au facut-o si in alte tari, vor plati pentru tot ce e necesar. Atat sunt de dedicati”, a declarat Kerry. Reprezentantul permanent al ONU si presedintele Consiliului de Securitate in septembrie, australianul Gary Quinlan, a cerut liderilor intruniti la St.Petersburg, in cadrul G20, sa ajunga la o intelegere in privinta Siriei. „Situatia in Siria a luat asemenea proportii, incat depaseste nivelul Consiliului de Securitate al ONU. Consiliul nu-si abroga rolul sau, cel putin nu inca, dar geopolitica s-a schimbat”, a spus Quinlan. Presedintele rus, Vladimir Putin, a admis ca trebuie o discutie despre Siria si a promis ca aceasta o sa aiba loc in cadrul cinei, „pana la primele ore ale diminetii”!

Putin l-a strans de mana pe Obama mai mult decat pe ceilalti

Putin i-a strans mana lui Obama mai tare

La sosirea presedintelui american la St.Petersburg, mass-media a observat ca Vladimir Putin i-a strans mana lui Obama mai mult timp decat celorlalti lideri de stat. Sa fie de bine, sa fie de rau? Maestrii in limbajul corpului si-au dat cu presupusul. Dincolo de gesturi, ramane declaratia lui Putin despre secretarul american de Stat, John Kerry, facuta inainte de strangerea de maini: „Kerry minte si stie ca minte (cand spune ca Al-Qaida nu lupta alaturi de trupele anti-Assad – n.r.). Asta e suparator!” Sa-l faci mincinos pe seful diplomatiei americane?! In fond, acesta declarase doar ca „bad guys” care au legaturi cu Al Qaida reprezinta doar 15-20% din fortele anti-Assad, inclusiv cei din Frontul al-Nusra. In plus, Moscova avertizase si ca o interventie a SUA asupra facilitatilor chimice din Damasc risca sa declanseze o criza nucleara, deoarece langa acestea se afla un reactor experimental. Moscova a pregatit terenul pentru „discutia la cina”!

author avatar
Adina Mutar
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger